Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugostiteki cijene svaki euro

U Dubrovnik samo danas kruzerima stiglo 6 i pol tisuća gostiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik je vratio svoje ljetno ruho, počela je udarna sezona dolazaka kruzera.

U Dubrovnik je danas, samo kruzerima stiglo oko 6 i pol tisuća gostiju. Kad se svemu pridodaju gosti iz dubrovačkih hotela, iza kojih je jako dobra predsezona, jasno je zašto i ugostitelji i prodavači suvenira; svi koji zarađuju od turizma imaju razlog za zadovoljno trljanje ruka.

Pročitajte i ovo Stavovi i potrošnja gostiju s kruzera (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gosti s kruzera Smatra ih se krivcima za gužve, a sada se zna i čime su oni nezadovoljni: ''Previše je ovih 'kineskih' suvenira'' Ograničavanje broja kruzera (Foto: Dnevnik.hr) DUBROVAČKE VLASTI NAJAVLJUJU Turistički dragulj iduće sezone povlači važan potez: "Moramo funkcionirati u neprirodnoj situaciji"

Počela je udarna sezona dolazaka borodova na kružnim putovanjima, svakodnevno barem 2 ploveća hotela, a ta sezona potrajati će sve do konca listopada; Dubrovnik bi ove godine po prvi puta trebao zabilježiti milijuntog putnika s kruzera.

>> Dubrovnik postaje nova velika destinacija turista iz SAD-a?

Danas su Dubrovčani ugostili tri kruzera pred starom gradskom lukom, te još toliko pred gruškom lukom. Na Stradunu tradicionalna gužva. Niti visoke temperature nisu smanjile dragocjeno vrijeme za razgledavanje.

Ugostitelji zadovoljni, svaka od lastavica, kako nazivaju goste s kruzera, puno znači. 'Svaki taj gost koji dođe, potroši jedan dolar, jedan euro, i dođe ponovno, ne samo oni, već njihove djeca i unučad. To je naša najveća propaganda', kaže dubrovački ugostitelj Ivo Rudenjak.

Pred turističkim čelnicima novi cilj, ograničavanje gužve, ali ne restrikcijama već pomnim planiranjem, to planiranje trebalo bi ploda donijeti već iduće godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene