Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turista više 30 posto

Dubrovnik postaje nova velika destinacija turista iz SAD-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovčani se nadaju kako će tajne njihova grada i u zimskim mjesecima otkrivati sve više turista i iz SAD-a. Elan im svakako daje i čak 30 posto više turista u prva tri mjeseca ove godine.

Umjesto kiše, tisuće s kruzera na Stradunu je dočekalo sunce, idealno za upoznavanje starih ulica.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Ograničavanje broja kruzera (Foto: Dnevnik.hr) DUBROVAČKE VLASTI NAJAVLJUJU Turistički dragulj iduće sezone povlači važan potez: "Moramo funkcionirati u neprirodnoj situaciji"

'Očekivali smo kišu, ali dočekalo nas je lijepo vrijeme. Ovo je prelijepo', kazao je Andreas, turist iz Grčke.

>> Genijalac iz Hollywooda u Dubrovniku traži inspiraciju za novi film

Godina je počela odlično, turizam stvara sve više novca.

'Prva 3 mjeseca gdje je Dubrovnik postigao odlične rezultate, u sklopu zimskog programa i kampanja 'Dubrovnik za sva godišnja doba' gdje je zabilježen 34 posto više noćenja i 29 posto više dolazaka', kazala je Nikolina Vicelić, direktorica TZ Dubrovnik.

Čini se da je pronađen način za privlaćenja gostiju i zimi, što je pohvalio i ministar turizma. 'Činjenica da gotovo za trećinu je povećan turistički promet tijekom prva 3 mjesesa govori o tome da se ovdje događaju aktivnosti koje su izazov za većinu hrvatskog turizma', kazao je Veljko Ostojić.

Uz zimske akcije, povećanjima su pomogli i strani mediji sa stalnim objavama o Dubrovniku. Čini se kako su privukli gotovo sve, poput krove udruge američkih putničkih agencija, čiji čelnici upravo otkrivaju tajne Dubrovnika.

'Ovo je Europa ali na potpuno drukčiji način, uz bogatu povijest i tradiciju. Svi su nas toplo dočekali, ovo je odlična destinacija', kazao je Roger Block, predsjednik Udruge američkih putničkih agencija.

A zbog svetga toga, ističu američki turoperatori, upravo bi Dubrovnik mogao postati nova velika destinacija za goste iz SAD-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene