Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušena utvrda HDZ-a

Biolog pobijedio HDZ-ovu "kninsku kraljicu": "Vidio sam ljude u suzama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za mjesto gradonačelnika Knina u drugom krugu lokalnih izbora borili su se nezavisni kandidat Marko Jelić te HDZ-ova Josipa Rimac. Marko Jelić pobijedio je "kninsku kraljicu" i osvojio HDZ-ovu utvrdu sa 58,65 posto glasova dok je Josipa Rimac dobila 39,45 posto.

Marko Jelić u svom je pobjedničkom govoru obećao da svi zajedno moraju zapeti i raditi.

"Prvi potez bit će mi sagledavanje stanja proračuna, gradskih tvrtki i ustanova, da vidimo s čime raspolažemo", istaknuo je Jelić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjaj i bijeda Zvonimirova grada Uoči obljetnice Oluje: Kninjane ne zanima tko će kome zviždati, evo što ih zaista zanima Slika nije dostupna Umalo izgubila u prvom krugu Josipa Rimac oglasila se o rezultatima izbora u Kninu

Josipa Rimac izgubila je Knin

"Moram priznati da je bolji pobijedio. Čestitam Marku i svima koji su mu dali glas. Zahvaljujem divnim ljudima koji su u kampanji dali maksimum, većina je odabrala. Sutra je novi dan, idemo dalje za novi Knin. želim da zajedno gradimo Knin", poručila je Rimac.
 

Marko Jelić: "Brojne suze sam vidio kad sam dolazio u stožer"

Slavi se na ulicama Knina. Marko Jelić kazao je da je iznimno sretan i zadovoljan.

"Čeka nas jako puno posla. Idemo naprijed. Ovo je pobjeda svih glasača i građana Knina. Narod treba respektirati. Ne bih rekao da sam srušio HDZ s vlasti, ponudili smo konkretan i realan program. Pružili smo ljudima nadu da mogu utjecati na svoju budućnost. Brojne suze sam vidio kad sam dolazio u stožer. Vidi se da su ganuti", kazao je Jelić koji je uvjeren da će u gradskom vijeću složiti većinu.

Srušena HDZ-ova utvrda

Marko Jelić, molekularni biolog, nastavnik i bivši dekan kninskog veleučilišta ali i bivši član HDZ-a bio je jedno od najvećih iznenađenja prvog kruga izbora. Uspio je "potući" dugogodišnju kninsku gradonačelnicu i HDZ-ovu uzdanicu Josipu Rimac, a pobjeda u prvom krugu mu je izmaknula zamalo.
 
Jelić je, naime, osvojio 48,66 posto glasova, a Rimac samo 39,42 posto. Dobro je tako zatresao tron "kninske kraljice", kako zovu Josipu Rimac, za čijeg se gradonačelnikovanja Knin premetnuo u jednu od najčvršćih utvrda HDZ-a. Nakon prvog kruga kazala je da vjeruje u svoju pobjedu u drugom krugu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene