Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodice se sjećaju vatrogasaca

Sjećanje: Mimohod u Vodicama preletio kanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vodicama je održan mimohod sjećanja na četvoricu vatrogasaca iz DVD-a Vodice koji su s još osmoricom kolega iz Šibenika i Tisnog 30. kolovoza 2007. poginuli u kornatskoj tragediji.

Uz obitelji poginulog Karla Ševerdije, Gabrijela Skočića, Hrvoja Strikomana i Ante Juričev-Mikulina u mimohodu su sudjelovali i brojni pripadnici vatrogasnih postrojbi i DVD-a iz Šibensko-kninske županije te drugih krajeva Hrvatske. U povorci su bili i pripadnici svih vodičkih sportskih i kulturnih udruga, vodičke žudije te brojni Vodičani. Mimohod je krenuo od Trga hrvatskih mučenika do vodičke rive gdje su ispod jarbola s fotografijama poginulih vatrogasaca zapaljene svijeće i položeni vijenci. U sjećanje na poginule vatrogasce iznad povorke preletio je i jedan kanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 10 godina Kornatske tragedije "Ovoliki požari, onolika vatra i nikome ništa hvala Bogu, a oni su onoliko izgorjeli... Zna se ali nemamo dokaza i ne odustajemo" Slika nije dostupna Devet godina OBLJETNICA KORNATSKE TRAGEDIJE Mimohod vatrogasaca iz cijele regije

Svijeće i cvijeće i za Gordana Alfireva, koji se zbog tragedije ubio

Mimohod se zatim uputio do spomenika poginulim vatrogascima u gradskom parku gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće, a završio je na Gradskom groblju gdje su na grobovima poginulih vatrogasaca položeni vijenci i zapaljene svijeće. Cvijeće i svijeće položeni su i na grob jednog od osnivača vodičkog DVD-a Gordana Alfireva koji se pogođen strašnom tragedijom ubio 15. rujna 2007. godine. Mimohodom sjećanja u Vodicama završen je trodnevni program obilježavanja druge obljetnice kornatske tragedije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene