Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na krivotvorenu robu

Akcija 'Pazar': Zaplijenjeno više od tone voća i povrća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carinski službenici odjela za mobilne jedinice tijekom noći i jutra su u Splitu izveli akciju na veletržnici i tržnici, te zaplijenili veliku količinu robe.

Akcija je počela noćas na veletržnici, a nastavila se tijekom jutra na glavnom splitskom pazaru.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

'Tijekom noći i jutra djelatnici službe odjela mobilne jedinice izveli su akciju na veletržnici i glavnoj gradskoj tržnici. Akciji kodnog naziva 'Pazar' svrha je bila kontrola primjene Zakona o trgovini i suzbijanja ilegalne trgovine', objasnio je Robert Rudež, voditelj odjela za mobilne jedinice carinske uprave.

Pripadnici posebne carinske jedinice zaplijenili su određenu količinu robe, točnije 1.187 kilograma voća i povrća na veletržnici, te na glavnoj gradskoj upravi 342 komada odjeće, 331 komad naočala, 33 torbice zaštićenih marki i 50 boca alkoholnih pića, kojima se kršiula odredba zakona o trošarinama.Roba zapljenjena na splitskom pazaru je krivotvorena.

>> Evo čega su NAJVIŠE carinici zaplijenili od kada smo ušli u EU

'Roba koja je krivotvorena biti će uništena, kao i alkoholna pića, a što se tiće poljprivrednih proizvoda, oni će nakon prekršajnog posrupka biti stavljeni na raspolaganje Poreznoj upravi koja će odlučiti što će dallje s njima', rekao je Rudež.

Sva je roba koja je oduzeta, bilo na tržnici ili na veletržnici, bila ili krivotvorena, ili nije imala sve potrebne papire, a u nekim slučajevima prodaju su vršile osobe koje nemaju registriranu djelatnost. Nije poznato odakle potjeće oduzeta roba, a protiv prodavača će biti podnesene prekršajne prijave.

Rudež je istaknuo kako je ovo samo jedna od akcija koju carinska uprava kontinuirano provodi diljem Hrvatske. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene