Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Dragi Tadiću

Tvrde da nisu podmičivali suce, dogovarali su partiju pokera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin danas je nastavljeno svjedočenjem Davora Vukmirića.

Davor Vukmirić je uporno negirao da je u tajno snimljenim telefonskim razgovorima govorio o Glavaševu slučaju, tvrdeći da je s optuženim Srećkom Jurišićem, koji je priznao nedjelo, dogovarao organizaciju turnira u pokeru.

Svjedok je ostao pri tvrdnji da je s Jurišićem dogovarao kartaški turnir čak i kada je upitan o snimkama razgovora u kojima je spominjao 'odluke' o bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu te smijenjenom potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivanu Gotovcu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Drmić glasovao za ukidanje imuniteta MIP po treći put skinuo imunitet HDSSB-ovcu Drmiću Slika nije dostupna Dobra taktika odvjetnika Novi hit u hrvatskom pravosuđu - svjedoci pokajnici!

>> Šišljagić: Nisam znao ništa o pokušaju podmićivanja sudaca

'Ona odluka, biti će idući tjedan. Znaš, čuo si jučer za Polančeca i Gotovca, to je razvodnjavanje. Objavljuju je sad za vrijeme turističke sezone kada to nikoga ne zanima', kazao je svjedok Jurišiću telefonom.

No, i na opetovana pitanja USKOK-ovog tužitelja Tončija Petkovića i suca Zdravka Majerovića da pojasni kakve veze s pokerom imaju Polančec i Gotovac te o kakvoj je odluci riječ svjedok je tvrdio da se ne sjeća. Također nije znao objasniti zašto mu je s Jurišićeva mobitela došla SMS poruka 'Bježi od svega! Provala!'.

Uz Vukmirića na suđenju u kojem je nakon niza nagodbi ostao tek osječki poduzetnik Drago Tadić svjedočila je i bivša državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Marina Dujmović Vuković koja je kazala da u srpnju 2010. nije niti s jednim sucem Vrhovnog suda razgovarala o slučaju Glavaš.

Poduzetnik Petar Pripuz, koji je također trebao biti ispitan, nedolazak na sud ispričao je poslovnim obvezama.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebali svjedočiti Dubravko Grgić i Renato Obranović, zet bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića, a nedolazak je unaprijed ispričao bivši političar Ivić Pašalić. U četvrtak se na klupi za svjedoke očekuje predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin.

Osim Jurišića, nagodbu s USKOK-om nakon priznanja nedjela postigli su i saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić te Tadićeva supruga Božica Tadić - Ćavar. Svi su kažnjeni uvjetno, dok Tadić nije pristao na visinu kazne.

USKOK Tadića tereti da je optuženike koji su se nagodili s USKOK-om okupio u skupinu koja je trebala utjecati na neimenovane suce Vrhovnog suda i pokušati preinačiti osuđujuću presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'.

Glavaš je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora, a kaznu služi u BiH, gdje je pobjegao prije izricanja prvostupanjske presude. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene