Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za Branimira Glavaša i ostalih petero osuđenih za ratne zločine u Osijeku u slučajevima "selotejp" i "garaža" zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je veće zatvorske kazne u žalbi koju je podnijelo na nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda.


Glavaš je u svibnju ove godine osuđen na deset godina zatvora zbog zapovjedne odgovornosti, odnosno jer je pripadnicima Samostalne uskočke satnije naredio uhićenja, mučenja i ubojstvo sedam srpskih civila, čija su tijela bačena u rijeku Dravu, te za mučenje i ubojstvo Čedomira Vučkovića i zlostavljanje Đorđa Petrovića u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu, na čelu kojega je bio 1991. Drugooptuženi Ivica Krnjak osuđen je na osam godina zatvora, Gordana Getoš Magdić na sedam, a ostala trojica optuženih u slučaju "selotejp", Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić, na po pet godina.

>> 'Glavaš se stavio na raspolaganje policiji u BiH'

Vezani članci Slika nije dostupna POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

Nezadovoljno visinom izrečenih kazni zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu u kojoj Vrhovnom sudu predlažu da se svim optuženicima povećaju kazne i to zbog, kako je objavljeno na službenoj internetskoj stranici državnog odvjetništva, posebno teških okolnosti djela i visokog stupnja njihove kaznene odgovornosti. Glavaš je prije objave presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, dok su ostali optuženici u pritvoru u kojemu će čekati pravomoćnu odluku Vrhovnog suda. (Hina)