Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova ravnateljica Uskoka?

Turudić: 'Tamara Laptoš je dobro kadrovsko rješenje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Turudić izjavio kako bi imenovanje Tamare Laptoš na čelu Uskoka bilo dobro kadrovsko rješenje, a za glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića može reći 'samo najbolje'.

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić izjavio je da bi imenovanje Tamare Laptoš na mjesto ravnateljice Uskoka bilo kvalitetno rješenje, jer je riječ o dobroj državnoj odvjetnici.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić u pratnji policijske zaštite - 1 na dužnost stupa u svibnju Ivan Turudić u zanimljivoj pratnji prošetao po glavnom zagrebačkom Trgu Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka

'Ukoliko Tamara Laptoš zaista postane ravnateljica Uskoka bilo bi mi drago jer ona je dobra kolegica i uspješna odvjetnica. Mislim da je to dobro kadrovsko rješenje', kazao je Turudić.

Također je rekao da o glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, kojega bi uskoro na toj dužnosti trebao zamijeniti sadašnji ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan, može reći 'sve najbolje'.

Odbili Sanadera: Zahtjev za Turudićevim izuzećem je neosnovan

'Dobro smo surađivali, imali smo dobar profesionalan i osobni odnos', kazao je Turudić, dodajući da bi Cvitanovo imenovanje bilo 'nastavak kontinuiteta'.

Tamara Laptoš koju mediji spominju kao moguću ravnateljicu Uskoka u taj je specijalizirani odjel državnog odvjetništva došla iz Čakovca, a najpoznatiji slučaj u kojem je zastupala optužbu bio je prvi postupak protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u kojemu je osuđen na 10 godina zatvora zbog uzimanja provizije od austrijske Hypo banke i primanja mita od mađarskog MOL-a.

Osim toga 'tužila' je i profesore za primanje mita u slučaju Index te bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca zbog nepotrebno isplaćene stručne studije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene