Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČELIČNA GRDOSIJA

Truman hitno isplovio iz Splita, svi članovi posade dobili obavijest o plavoj zastavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki nosač aviona USS Harry S. Truman iznenada je isplovio iz Splita. Službenog objašnjenja zasad nema.

Američki nosač aviona USS Harry S. Truman skratio je svoj boravak u hrvatskim vodama i iznenada je isplovio u noći s ponedjeljka na utorak.

Američka grdosija trebala je isploviti u utorak, a isplovila je u ponedjeljak navečer. Prethodno je oko 21 sati to učinila norveška fregata u njegovoj pratnji, koja se zaputila kroz Splitska vrata dalje prema otvorenom moru, dok je sam nosač dva sata kasnije koristio rutu uz otok Drvenik, javlja Tportal.

Zasad nije službeno potvrđeno je li ovaj potez povezan s napetošću između Rusije i Ukrajine i odnosima Rusije i SAD-a.

Svi članovi posade u ponedjeljak prijepodne su dobili obavijest o plavoj zastavi i poziv da hitno prekinu sve aktivnosti i vrate se na brod. Otkazane su sve turističke ture, dogovoreni ručkovi i večere te posljednja rezervirana noćenja u Splitu i okolici. 

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov, Marija Miholjek i Saša Kopljar Tajne morske grdosije Tamo gdje je pristup zabranjen: Kamera Nove TV bila je na divovskom nosaču aviona. Izgleda atraktivno, ali tu je zbog ozbiljnih operacija

Pročitajte i ovo Andrej Plenković U PRATNJI MINISTARA Plenković se spustio u utrobu američke ratne morske zvijeri: ''Ovaj posjet dokaz je kvalitete strateških odnosa Hrvatske i SAD-a''

Više tisuća članova posade nosača aviona i niza pratećih vojnih brodova svoj boravak su tako morali skratiti za jednu noć. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene