Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O reviziji i javnoj nabavi

SJEDNICA VLADE Ni riječi o ministru Hasanbegoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je treća sjednica nove Vlade Tihomira Oreškovića.

Vlada RH danas je usvojila program RH za preuzimanje i provdedbu pravne stečevine Europske unije za 2016. godinu. 'Pravna stečevina je živi organizam, on se razvija, mijenja, bit će potrebno usklađivati postojeće propise s pravnim zakonodavstvom', rekao je ministrar vanjskih poslova Miro Kovač. Radi se o progrmau koji obuhvaća 75 zakona, 65 podzakonskih akata te 13 provedbenih mjera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika" Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao

Ministri su prihvatili i prijedlog predstavnika Vlade u Gospodarsko socijalnom vijeću RH. Predloženo su Bernardica Juretić, Tomsilav Tolušić, Nada Šikić, Tomislav Panenić, Zdravko Marić te Dario Nakić.

Obavljena je i financijska revizija stranaka čiji su ciljevi bili provjeriti istinitost i vjerodostojnost financijskih izvješća. Utvrđene su neke nepravilnosti, rekao je ministar financija Zdravko Marić, vezane uz djelokrug rada, planiranje, unutarnje poslovanje, rashodie... Za sve propuste Ured za reviziju je dao nalog i preporuke.

Obavljena je i revizija u sustavu javne nabave u 7 trgovačkih društava u vlasništvu RH. Učinkovito se radilu u sustavu Plinacro i Fine, a sustav u tvrtkama HŽ Cargo, HŽ Infrastruktura, HŽ putnički te u Narodnim novinama.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje predložio je osnivanje Savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom i drugim međunarodnim sudovima.

Vlada predlaže i amandman na svoje izmjene Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske predlaže da oba potpredsjednika Vlade postanu članovi vladina Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima. Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko bio bi predsjednik Povjerenstva, a potpredsjednik Vlade Božo Petrov zamjenik predsjednika.

Rasopsani su i prijevremene izbore za zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine te zamjenika općinskog načelnika Općine Jagodnjak iz reda pripadnika hrvatskoga naroda

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene