Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navika koja ubija

Trebate motiv za prestanak pušenja? Onda pogledajte ovo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da, kava se može prestati piti s cigaretom među prstima.

Danas je svjetski Dan borbe protiv pušenja, pravo vrijeme da jednom zauvijek kažete: prestajem! Večeras u Provjerenom pogledajte pregled najzanimljivijih priča koje je njihov novinarski tim tijekom godina napravio, nakon kojih ćete se lakše ostaviti te smrtonosne navike. Navike koja ubija i vas i sve oko vas. Podatak koji šokira je svakako onaj koji kaže da svake godine 200 000 djece umre zbog dima roditelja pušača!

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Kava puna insekata, ilustracija Drama u zračnoj luci Popila kavu i završila na intenzivnoj njezi: Doktori joj se satima borili za život

>> 'U prvom razredu srednje škole puši svaka peta djevojčica i svaki peti dječak'

Jedan od najboljih dokaza koliko pušači truju sve koji su u istoj prostoriji s njima je i eksperiment koji je ekipa Provjerenog napravila pomoću stručnjaka, desetak upaljenih cigareta i sofisticirane opreme, a koji je pokazao 20 puta veću razinu akroleina od dopuštene! Znanstvenici diljem svijeta u dimu su pronašli i 50-ak kancerogenih spojeva, koje udišu svi koji su u istoj prostoriji. "Rak ne boli, kancerogene tvari djeluju, a čovjek se osjeća odlično i puši i dalje", ističe doktorica Nevenka Čop-Blažić iz bolnice Sestara milosrdnica.

Statistika kaže - svaki peti stanovnik u Hrvatskoj umre od posljedica pušenja. Točnije, 13 tisuća osoba na godinu, što je kao da u godinu dana umru svi stanovnici Županje, Metkovića ili Rovinja! Ostale razloge za prestanak pušenja, ali i argumente za nagovaranje vaših bližnjih na odvikavanje, pogledajte u prilogu Provjerenog!

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Aktivirajte 7 dana besplatnog pristupa na OYO najkasnije do 7. lipnja i uživajte u filmovima, serijama i emisijama besplatno!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene