Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar zapanjen

'U prvom razredu srednje škole puši svaka peta djevojčica i svaki peti dječak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj puši gotovo svaka treća osoba. To je porok koji dovodi do niza kroničnih bolesti, a na godinu odnese 9 tisuća života, samo kod nas.

Sutra se obilježava svjetski dan nepušenja. Hrvatski zavod za javno zdravstvo i ministarstvo zdravlja pozivaju sve građane da se pridruže kampanji Svjetske zdravstvene organizacije, kojoj je cilj zaustaviti štetan utjecaj duhanske industrije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoke kazne Talijanski grad uveo novo pravilo: Pušenje samo na udaljenosti od pet metara od drugih Ilustracija CRNO TRŽIŠTE Puši ga više od dvije trećine u Hrvatskoj, prednjače stariji: Šire se kanali prodaje

"Zabrinjavajuće je da u prvom razredu srednje škole puši svaka peta djevojčica i svaki peti dječak, a da je čak 60 posto njih probalo pušiti", kaže Rajko Ostojić, ministar zdravlja.

"Ono što je bitno je, što je gospodin ministar naglasio edukacija, od najranije dobi, škole, edukacija odrasle populacije, naravno i legislativne mjere", ističe Verica Kralj, voditeljica službe za kronične i nezarazne bolesti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene