Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon

Tramvaj zvan čežnja: Nakon više od 20 godina širi se mreža u Zagrebu, pogledajte koji će dijelovi grada prvi dobiti nove trase

Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u petak kako je više stotina reklamnih panoa u gradu ilegalno postavljeno te se krenulo s njihovim uklanjanjem, a prijedlogom da se veličina panoa ograniči na 12 četvornih metara površine želi se uvesti red.

Ilegalni panoi trenutno se uklanjaju te ispisuju kazne, a ista pravila oko postavljanja panoa vrijedit će ubuduće za privatne tvrtke i za Zagreb plakat, koji je u suvlasništvu Grada, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević nakon otvaranja dijabetološkog centra u u Domu zdravlja Centar u Sigetu.

Uklanjaju se ilegalno postavljeni reklamni panoi

Nacrt odluke o komunalnom redu trenutno je u javnom savjetovanju, a svaki grad ima pravo regulirati pitanje reklama na javnim površinama. Naime, sve je više pritužbi građana na svjetleće reklame koji im narušavaju kvalitetu života, a tu djelatnost treba uskladiti i s građevinskim propisima, kazao je.

Kad je riječ o reklamama na tramvajima, njihov broj će se iz mjeseca u mjesec smanjivati kako će isticati vrijeme zakupa, a većina reklama s tramvaja bi trebala nestati do kraja godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JAVNI PRIJEVOZ ''Svaki dan kasnim na posao, trčim kao manijak na autobus, zašto se ne poštuje vozni red?'': Imamo ZET-ov odgovor

Tomašević je rekao da će se proširenje tramvajskih pruga u gradu sufinancirati iz EU fondova, a proširenje koje slijedi u Sarajevskoj ulici u Novom Zagrebu financira država u sklopu većeg projekta cestovne rekonstrukcije.

Dobit ćemo cestovno proširenje i novi ulaz u grad s juga, a izgradit će se i novi nadvožnjak preko Ranžirnog kolodvora te tramvajska pruga koja će biti produžena sve do mosta, rekao je Tomašević.

Najavio je proširenje tramvajske pruge i u Heinzelovoj ulici te podsjetio kako se više od 20 godina u Zagrebu nije izgradio ni metar novih tramvajskih pruga.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević i Oleg Butković Nabavka novih tramvaja Tomašević otkrio hoće li ZET poskupjeti, još jednom oštro kritizirao Maksimir: "Ovo je ruglo, Frankenstein od tribina"

Gradonačelnik tvrdi da se situacija s odvozom smeća u potpunosti normalizirala, dosad je izdano 800 odobrenja za postavljanje boksova, a dosad su postavljeni na 40-ak lokacija.

Također je povećan broj spremnika za plastiku jer se količina odvojene plastike povećala za više od 50 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene