Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezonske cijene

Trajektom na Lastovo kao u Tunis na proljeće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trajekti Jadrolinije od danas prelaze na sezonske cijene koje su veće oko 20 posto. Danas je padaka kiša pa Splićani danas nisu ni razmišljali o izletu do susjednih otoka. Ali i kada nebo razvedri neće se tako lako uputiti na otočno kupanje. Putnike za otoke dočekala je kiša, sivo nebo, ali i skuplje karte.

Jadrolinija u ljetnoj sezoni za 20 posto redovito poskupi karte, a domaći se redovito šokiraju. Tako je cijena za prijevoz automobile trajektom od Splita do Lastova 530 kuna.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić i Robert Vulić - 3 Ususret svetom Duji Cijeli se grad priprema za svoj dan: Uoči dana sv. Duje podijeljene nagrade grada Splita, održan prigodan program Najbolje se osvježiti u moru Strahuju za sezonu Stanovnici naše hit destinacije u panici: "Za nas ovo znači propast što se tiče iznajmljivača"

'Previše, čini mi se neprimjereno', rekao nam je jedan od domaćih putnika. 'Mislim da je skupo, za mene, moju obitelj i mnoge turiste mislim da je jako skupo', smatra turistica iz Rusije. 'Mislim da je jeftino jer je velik brod, a svega nekoliko automobila unutra, jako je jeftino, cijene bi mogle biti i veće', smatra s druge turistica iz Belgije.

Kao tjedan u Tunisu

Dakle, 530 za automobile, 68 kuna za vozača, sveukupno povratna karta Split-Lastovo je skoro 1.200 kuna. Avionom u Tunis uz sedam dana hotelskog smještaja moglo se tijekom proljeća za 1.500 kuna. Ako se dvoje Splićana odluče na jednodnevno kupanje otići na Hvar, koji im je blizu, platit će za automobil 318 kuna, kartu za putnika 47, pa njih dvoje tamo i natrag sto eura, a da još ni kavu nisu popili.

Otočanima je Jadrolinija fer. Karte su im jeftinije cijelu godinu, a otočnim umirovljenici imaju besplatne pokazne karte. Većina stranaca na ukrcaju ne misli da je prijevoz skup. '530 kuna, 70 eura, meni se to čini sasvim u redu', kaže jedan njemački turist. Istina je, državni brodar Jadrolinija ljeti treba pokriti troškove za zimske dane kada plove za rijetke putnike i svega nekoliko automobila. Nitko ih tada ne pita koliko im je to isplativo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene