Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NALOŽENA OBDUKCIJA TIJELA

Tragedija na području Karlovca: Smrtno stradao 21-godišnji kadet Oružanih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izvijestilo je kako je noćas na području Karlovca pronađen smrtno stradali kadet. Okolnosti se još utvrđuju.

Na području Karlovca noćas je pronađen smrtno stradali kadet Oružanih snaga RH, objavili su iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna Ministar obrane Mario Banožić i Ivana Pezo Moskaljov - 2 Veliki intervju EKSKLUZIVNO Ministar Banožić u Dnevniku Nove TV o stanju u oružanim snagama: ''Otkud vojnicima droga? Ja bih volio to među prvima saznati…''

"Riječ je o kadetu iz Karlovca, rođenom 1999. godine, pripadniku Kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr. Franjo Tuđman', studentu 3. godine Vojnog inženjerstva.

Očevid je u tijeku, djelatnici policije, Vojne policije i Državnog odvjetništva utvrđuju okolnosti nesretnog događaja", navedeno je u priopćenju resornog Ministarstva.

Županijsko državno odvjetništvo naložilo je obdukciju, potvrdila je županijska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović.

"Treba razjasniti sve okolnosti ovog događaja, no prema do sada poznatim okolnostima nije vjerojatno da je ova tragedija ikako vezana na vojsku", rekla je Magdić Bižanović.

Njen zamjenik Dubravko Skolan rekao je za Hinu da se još ne zna kako je došlo do pada s visine u zgradi u karlovačkom naselju Luščić, da je mladić nađen na pločniku, prevezen živ u bolnicu, ali je uskoro tamo i umro.

“Zatražio sam obdukciju da se utvrdi o kakvim je sve ozljedama riječ. Ako obdukcija ili pak policija ukažu na sumnju da se radi o kaznenom djelu ići će se u tom pravcu, no moguće je da se radi i o suicidu”, rekao je Skolan.

Za sada ništa ne ukazuje na kazneno djelo te se istražuju i mogući motivi suicida, dodao je Skolan. Napomenuo je da u svom radu nailazi na više suicida i više sukoba kakvih ranije nije bilo, a koji se, rekao je, mogu objasniti samo činjenicom da se u uvjetima pandemije svima nama "skučuje" životni prostor, društvo živi u neizvjesnosti i nekoj vrsti psihoze, a mladi ljudi ponajviše ispaštaju u takvim okolnostima. 

Ne ustručavajte se potražiti pomoć
Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:
Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb
Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.
U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.
Hrabri telefon
Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9-20h.
Psihološki centar TESA
Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene