Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija HGSS-a

Traga se za Slovencem nestalim na Pelješcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je potraga za nestalim slovenskim turistom (68) koji se zaputio na vrh Sveti Ilija iznad Orebića no nije se vratio

Za Slovencem se traga od petka, izvijestio je Vinko Prizmić. Nestali se ne javlja na mobitel, a policiju i GSS alarmirala je njegova supruga. 'HGSS je cijelu noć pretraživao planinske putove, ali i plaže. Trenutno se na planini nalaze tri ekipe HGSS-a i potražni psi, a ako potraga ne bude dala rezultat, za danas je predviđeno i helikoptersko pretraživanje iz zraka te uključivanje dodatnih potražnih timova HGSS-a', kaže Prizmić.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog

Lociranje nestale osobe izvan urbanih sredina za spasioce je misterij jer se ne zna u kojem se pravcu nestali turist mogao kretati, zbog čega je prostor kojeg treba pretražiti mjeri tisućama hektara. Radi se o vrlo nepreglednom i opasnom terenu, s brojnim liticama, škrapama i gustom vegetacijom.

Na Sv. Iliji do sada je bilo dosta nesreća izvan uređenih staza s fatalnim ishodima koje su iziskivale višednevne potrage, napominju spasitelji. Sjećaju se potrage za nestalim Australcem Johnom Andrew Modistachom u ljeto 2005. godine u kojoj je angažirano na stotine gorskih spašavatelja, a koju su upamtili kao jednu od najiscrpljujućijih potraga. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene