Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tijeku je potraga za nestalim slovenskim turistom (68) koji se zaputio na vrh Sveti Ilija iznad Orebića no nije se vratio


Za Slovencem se traga od petka, izvijestio je Vinko Prizmić. Nestali se ne javlja na mobitel, a policiju i GSS alarmirala je njegova supruga. 'HGSS je cijelu noć pretraživao planinske putove, ali i plaže. Trenutno se na planini nalaze tri ekipe HGSS-a i potražni psi, a ako potraga ne bude dala rezultat, za danas je predviđeno i helikoptersko pretraživanje iz zraka te uključivanje dodatnih potražnih timova HGSS-a', kaže Prizmić.

Vezani članci Članovi HGSS stanice Požega spašavali učenike na izletu koje su napali stršljeni - 4 VIDEO Opasni insekti napali učenike na školskom izletu kod Požege: Stršljeni izboli djecu i učitelje, HGSS-ovka koja je priskočila u pomoć zaradila čak 10 uboda Konferencija HGSS-a nakon pronalaska mladića u Perući Objavljeni detalji potrage za mladićem na Perući: Tijelo pronađeno na 27,5 metara dubine

Lociranje nestale osobe izvan urbanih sredina za spasioce je misterij jer se ne zna u kojem se pravcu nestali turist mogao kretati, zbog čega je prostor kojeg treba pretražiti mjeri tisućama hektara. Radi se o vrlo nepreglednom i opasnom terenu, s brojnim liticama, škrapama i gustom vegetacijom.

Na Sv. Iliji do sada je bilo dosta nesreća izvan uređenih staza s fatalnim ishodima koje su iziskivale višednevne potrage, napominju spasitelji. Sjećaju se potrage za nestalim Australcem Johnom Andrew Modistachom u ljeto 2005. godine u kojoj je angažirano na stotine gorskih spašavatelja, a koju su upamtili kao jednu od najiscrpljujućijih potraga. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.