Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potraga za topničkim dnevnicima, o čijim rezultatima ovisi i brzina hrvatskih pregovora s Europskom unijom, definitivno je posvađala odvjetnički tim generala Gotovine s Vladom.


Odvjetnik Luka Mišetić tvrdi kako ga je predsjednica Vlade Jadranka Kosor još preklani upozorila da će njegov kolega Marin Ivanović, zbog navodnog skrivanja dokumentacije završiti na sudu. Ona, naravno, sve demantira. 'Kosor me u rujnu 2008. godine hitno pozvala u Zagreb. Sastali smo se 3. listopada 2008. godine i ona mi je tada priopćila kako će se protiv Ivanovića podići tužba za skrivanje dokumenata ukoliko on ne dostavi sve dokumente s popisa kojije sastavilo haško tužiteljstvo', ovo je dio svjedočenja Luke Mišetića, odvjetnika generala Gotovine u postupku protiv kolege Marina Ivanovića, optuženog za skrivanje topničkih dnevnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Obrana generala Gotovine prijavila UN-ove promatrače Slika nije dostupna Generali u znak prosvjeda neće doći na ročište

>> Mišetić: Vladina tvrdnja je kleveta

Iz Vlade brzinom munje stiže priopćenje u kojem stoji kako Mišetić ne govori istinu, te da za to postoje dokazi. 'Ono što je objavljeno u priopćenju Vladina ureda nemam ništa za dodati, ali ni oduzeti', rekla je Kosor. Mišetić je još sinoć poručio kako stoji iza svake riječi svoga iskaza. A vladino priopćenje nazvao je teškom klevetom. Poručio je kako očekuje ispriku u protivnom će objaviti pismene dokaze o svojoj istini. 'Mislim da je pametnije za sada malo smiriti situaciju. Ja se nadam kada premijerka bude bolje informirana o tome što sam ja svjedočio da neće biti potrebe za daljnjim koracima', kazao je Mišetić te dodao da za to u međuvremenu nije čuo. Gotovinini odvjetnici kažu kako je sva dokumentacija zbog koje se Ivanoviću sudi predana tužiteljstvu. Niti Ivanović niti itko drugi iz Gotovininog tima, tvrde, nikad ništa nije skrivao. A što se skriva iza sastanka Mišetić - Kosor znaju samo oni.