Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadzorni odbor Mercatora prihvatio je ostavku Tonija Balažiča.


Nadzorni odbor Mercatora na izvanrednoj sjednici u Zagrebu, prihvatio je ponuđenu ostavku dosadašnjeg direktora Mercatora Tonija Balažiča, a na to mjesto imenovao Tomislava Čizmića, objavili su popodne slovenski mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna Miodrag Kostić zaniteresiran za kupnju Mercatora-S? Slika nije dostupna Povjerenik Ramljak poslao važnu poruku javnosti i zaposlenicima Konzuma

Delo piše da Balažič nije bio dostupan za komentar, ali da je njegova ostavka vrlo vjerojatna te da iz Mercatora odlazi na vlastiti zahtjev. Neimenovani poznavatelji prilika u Mercatoru, međutim, ocjenjuju da je Balažič prisiljen na uzmak, no ne piše tko ga je na to prisilio. 

Balažič je prije dolaska na čelo Mercatora 2012. vodio Fruktal i Žito. Vodio je zahtjevne pregovore s brojnim bankama kreditorima Mercatora i zajedno s članom uprave za financije Dragom Kavškom (koji je Mercator napustio krajem prošle godine) zaključio sporazum kojim je Mercator uspio zaštititi od teškoća u kojima se nalazi Agrokor. 

Iako dobavljači Mercatora zbog tog sporazuma s vjerovnicima još nisu osjetili nikakve teškoće povezane s problemima Agrokora, to će se neizbježno dogoditi prije ili kasnije, piše Delo.