Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike vođenju grada

Tomašević zna tko je odgovoran za ustavu Kunišćak: "Zanima me zašto nitko nije bio tamo, jer su meteorolozi objavili 24 sata ranije da će biti nevrijeme''

Kritike na račun upravljanja Zagrebom lijevo-zelena koalicija, koja je ušla u Sabor, iznijela je već mnogo puta. Saborski zastupnik Tomislav Tomašević nakon snažne poplave je za Dnevnik Nove TV komentirao stanje u gradu Zagrebu. S njim je razgovarao reporter Vjekoslav Đaić.

Saborski zastupnik Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve koalicije predvođene strankom Možemo! za Dnevnik Nove TV se osvrnuo na upravljanje gradom Zagrebom, posebno nakon poplava koje su u petak oštetile brojne domove građana i dijelove grada.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji" Zagrebački Hipodrom Ulaganje u konjički sport Kriza na zagrebačkom Hipodromu: Ilegalni posjednik ima 35 boksova, iz Grada uvjeravaju da će problem brzo riješiti

Tomašević kaže da ga prebacivanje loptice u slučaju ustave Kunišćak s grada na Hrvatske vode uopće ne čudi. ''Vjerujem da je Vodoopskrba i odvodnja odgovorna i zanima me zašto nitko nije bio tamo jer su meteorolozi objavili 24 sata ranije da će biti nevrijeme'', rekao je.

''Trošimo novce na nebitne projekte''

Tomašević podsjeća da Grad Zagreb u tri navrata ''nije uspio kupiti vozila za čišćenje slivne mreže''. ''Živo me zanima je li vozilo na kraju kupljeno i kako je korišteno'', poručuje. 

Kada je riječ o prevenciji poplava kakve su se u petak dogodile u Zagrebu, Tomašević kaže da je kratkoročno rješenje da osobe koje su zaposlene na određenim pozicijama i budu na svom mjestu kada se događaju ovakva snažna nevremena. ''A dugoročno... Trošimo novce na nebitne projekte poput fontana, a infrastruktura je zastarjela i neadekvatna za izazove 21. stoljeća poput klimatske promjene'', ističe saborski zastupnik.

O zakonu o obnovi Zagreba

Svoj obol šteti Zagrebu dao je i potres koji je u ožujku nanio velike štete. Tomašević kaže da na prijedlog zakona o obnovi Zagreba zeleno-lijeva koalicija ''ima još neke primjedbe''. ''Mislimo da nije dobro da se ide preko fonda koji bi bio operativno tijelo koje bi vodilo obnovu, a da Zavod za prostorno uređenje grada ima isključivo odgovornost za povijesnu jezgru Zageba. Mi i dalje inzistiramo na zavodu koji bi osnovali grad Zagreb, Krapinsko-zagorska županija i država'', rekao je. Dodaje da će na ovakav prijedlog zakona uložiti i neke amandmane.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene