Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Načelnik općine Tompojevci i izabrani zastupnik Mosta Tomislav Panenić uoči današnje konstituirajuće sjednice Saboru napisao je zanimljivu poruku na Facebooku.


Tomislav Panenić, izabrani zastupnik MOST-a objavio je zanimljivu poruku uoči sjednice sabora:

Vezani članci Nikola Grmoja i Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Burno na aktualnom prijepodnevu: Prepucavanja, gašenje mikrofona, opomene i oštre poruke vladajućima Giovani Sponza (Foto: Pixsell, Patrik Macek) IDS-ov Giovanni Sponza: "Vlada kupuje vrijeme, odgađa odluku i bježi od odgovornosti"

"Do nedavno je trajala bitka za Sabor, a već sutra njegovim formiranjem počinje bitka u Saboru. Nekim zastupnicima počinju rokovi za reforme, drugima vrijeme za političke čarke, a iskreno se nadam da ovaj put nećemo imati zastupnike koji su na 4-godišnjem plaćenom odmoru.

Radujem se da će sabornica postati središte moći gdje će u vatrometu demokracije svaki zastupnik javno iskazivati svoja stajališta te predlagati svoje zakone, amandmane i kandidate. Nadam se da nećemo imati nametanje volje putem stranačke stege, tajnih dogovora, neimanje vlastitog prijedloga, isključivost, "uvijek biti protiv", omalovažavanje i vrijeđanje.

Za očekivati je da će se saborski zastupnici solidarizirati s građanima Hrvatske te, prema onome što su zastupali u predizbornim programima, smanjiti svoje prihode.

Što će prvo pasti? Plaće od 20-tak tisuća kuna, nepotrebni službeni automobili i vozači, poslovni razredi u zrakoplovima, naknada za odvojeni život.... Što god da se napravi neće spasiti Hrvatsku, ali je jasna poruka da više ne može i neće biti isto. Tko ne može na sebi napraviti reformu, kako će je tražiti od drugih?
Neće ova bitka biti laka...već se radujem...", napisao je Panenić na Facebooku. 

 

SUTRA POČINJE BITKA U SABORU ILI 4-GODIŠNJI ODMORDo nedavno je trajala bitka za Sabor, a već sutra njegovim...

Posted by Tomislav Panenić - načelnik Općine Tompojevci on Sunday, 27 December 2015

Podsjetimo, izabrani saborski zastupnici okupit će se danas u podne kako bi na još jednoj sjednici pokušali izabrati predsjednika Sabora, čime bi se novi saziv konstituirao, a izabranim zastupnicima počeo teći zastupnički mandat. 

Podsjetimo, konstituirajuća sjednica Sabora održat će se danas točno u podne. HDZ je najavio da će za predsjednika Sabora kandidirati Željka Reinera koji je jučer kazao da se nada da će biti izglasan jednoglasno. S druge strane, SDP je najavio da neće imati kandidata za predsjednika Sabora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook