Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko:

Karamarko o HSS-u: 'Neće biti nikakve podjele ratnog plijena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legitimno je od koalicijskog partnera da ima svoja očekivanja, rekao je Karamarko i dodao da podjele ipak neće biti.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u Đurđevcu u vezi s medijskim napisima da HSS kao koalicijski partner uoči parlamentarnih izbora traži 15-postotni udio u novoj vladi kako su se dogovorili da 'neće biti nikakve podjele ratnog plijena, kao što je to učinila aktualna vlast'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Uoči proslave 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Domu kulture u Đurđevcu Karamarko je u vezi s napisima o HSS-ovim uvjetima rekao da nisu na taj način razgovarali.

Karamarko: Premijer se služi smicalicama i igrom riječi

'No, legitimno je od koalicijskog partnera da ima svoja očekivanja. Ono što smo se u startu dogovorili je to da neće biti nikakve podjele ratnog plijena kao što je to učinila aktualna vlast", rekao je Karamarko novinarima. Istaknuo je da će njegova vlada 'biti ekspertna, a javna poduzeća moraju preuzeti kvalitetni menadžeri, a ne politički i stranački podobnici'.

Novinari su ga pitali i što čekuje od sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

'Ništa ne očekujem. Vrijeme je da se napokon sastanu i razgovaraju o pravim temama, a ima ih previše. Očekujem ipak da će se dogovoriti oko nadzora nad pojedinim strukturama u zemlji za koje postoji indikacija da ne rade onako kako treba', istaknuo je Karamarko.

'Karakterističan je dan kad se Bandića diže i vraća u Remetinec'

Na pitanje hoće li HDZ-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu biti zamjenica Milana Bandića Sandra Švaljek, odgovorio je da je HDZ najjača hrvatska stranka te da će imati svojeg kandidata.

U vezi s novim pritvaranjem Milana Bandića, Karamarko je rekao da je 'karakterističan dan kad ga se diže i vraća u Remetinec'.

'Neka Vlada smekša svoje stavove'

'Isti dan mu je rečeno da može biti gradonačelnik i vraća ga se natrag u pritvor. Ne bih htio ništa tvrditi, ali opet se ponavlja ona slučajnost prvog uhićenja', ocijenio je Karamarko.

Odgovarajući na pitanje o regionalizaciji, rekao je da bi zadržao broj županija, ali bi ih racionalizirao, smanjio broj zaposlenih i digitalizirao njihov rad, a o broju općina razmišlja.

O 25-oj obljetnici HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednik te stranke je istaknuo da su ljudi koji su prije 25 godina 'krenuli na neizvjestan put bili hrabri jer se nije znalo što će biti s Hrvatskom'. 'To je značajna godišnjica i na tome im čestitam', poručio je Karamarko.

Prije svečane sjednice u Đurđevcu, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Milan Kovač i osnivač HDZ-a u Koprivnici Marko Mioč na pročelju zgrade 'Domoljub' u Koprivnici otkrili su spomen-ploču u povodu proslave 25. obljetnice HDZ-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene