Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Karamarko na radnom mjestu u saborskoj klupi posljednji je put viđen prije više od 2 mjeseca. Za riječ se nije javljao, a otišao je nakon 40-ak minuta.


Na radnom mjestu, a to je u saborskoj klupi, teško je sresti i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. U proteklih godinu dana u sabornici se pojavio tek 16 puta, a govorio je još manje iako je i predsjednik kluba zastupnika HDZ-a, donosi Dnevnik Nove TV.

Karamarko ove godine nije nijednom govorio u Saboru: 'Govorio sam na terenu'

Vezani članci Sabina Glasovac Zbog ovog lapsusa SDP-ovke svi zastupnici prasnuli u smijeh: "Pa što, svima se može dogoditi" Mario Banožić Banožić: "Nema straha, imam potpuno povjerenje premijera, ostajem u Vladi"

Unatoč tome Karamarko i dalje redovito prima svoju plaću koja, kako stoji u njegovoj imovinskoj kartici, premašuje 18 tisuća kuna. Svoju saborsku ne-aktivnost opravdao je pojačanim radom na terenu. No taj se tiče stranke, ne i njegova posla u državnoj instituciji. Na radnom mjestu u saborskoj klupi posljednji je put viđen prije više od 2 mjeseca. Za riječ se nije javljao, a otišao je nakon 40-ak minuta.

'Kasnim, pozvan sa tu na jedan... I doista moram biti tamo', rekao je Karamarko.

Od 116 radnih dana šef oporbe se u sabornici pojavio 16 puta i održao četiri govora. Jučer je to pravdao taktikom.

'Da sam bio aktivan u Saboru ne bih mogao biti na terenu. Stranka je naprosto bila u takvome stanju da sam naprosto morao homogenizirati stranku. Počeo sam svoj posao prije dvije godine. U 18 mjeseci prošli smo 180 tisuća kilometara. Porezni obveznici me plaćaju i kao predsjednika stranke koji ima jednu taktiku. Taktika koja je dobila ovu stranku do pobjede', rekao je.

Na pitanje zašto Karamarko svoj saborski mandat ne prepusti nekome drugom, njihov zastupnik tvrdi da šef stranke radi na terenu, sa stručnjacima, na projektima koji će izbaviti Hrvatsku iz gospodarske krize.

'I upravo zato se on posvetio tome i mislim da je to puno bolje nego da je u Saboru i bude svaki puta bez obzira kako pametan prijedlog bude preglasan i svi naši prijedlozi odbačeni', rekao je HDZ-ov zastupnik, Željko Reiner.

Otišli na odmor: Evo koliko su radili saborski zastupnici

Predsjednik Sabora smatra da je financijsko kažnjavanje zastupnika neprovedivo. O njima će kaže suditi birači na izborima.

'Ideje oko kažnjavanja novčanog ili nekog drugog smo vrtili u Hrvatskom saboru i u pravnom sustavu to je povezano rekao bih s puno principijalnih pitanja. Tko bi kažnjavao zastupnika, trebalo bi postići politički konsenzus', misli Josip Leko.

Profesor Nenad Zakošek smatra da većina narodnih izabranika pa tako i Karamarko zastupničku dužnost miješaju sa stranačkom.

'Ako doista prima plaću za to on bi morao imati adekvatnu aktivnost u Saboru, a ako to nije u stanju ako mora voditi stranku bolje da je prepustio nekome drugom svom mandat', rekao je Nenad Zakošek.

U sabornici je malo boravio i Zoran Milanović dok je šefovao oporbom. Pravdao se da ga od dugog sjedenja bole prepone i na druge zanimljive načine.

'Kada bi premijer svaki tjedan dolazio u sabornicu što sam siguran da neće odna bi naravno ne samo moje pojavljivanje u sabornici, ne u saboru jer sabor je šire od centralne dvorane onda bi i Sabor bio puniji', rekao je premijer Zoran Milanović.

Ni Milanović premijer ne stiže do sabornice svaki tjedan. A i kad navrati šefa oporbe Karamarka tamo teško može sresti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju