Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je komentirao izjavu premijera Zorana Milanovića kojom je branio oporbu u eteru BBC-a.


Nakon što je premijer Zoran Milanović gostovao u BBC-evoj emisiji u kojoj je branio oporbu rekavši da su HDZ-ovci skloni niskim strastima, ali da nisu ekstremisti, oglasio se i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Vezani članci Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 2 Žene oboljele i liječene od raka upozorile Milanovića: "Mnoge zbog bolesti dobivaju otkaz i ostaju bez posla" Predsjednikov sin Trebaju li i Grad i HOO financirati sina predsjednika Republike? ''Marko Milanović morat će odlučiti"

'Ja sam uvjeren da je premijer dobro postupio jer Hrvatska nema ekstremnu desnicu, nema ksenofobnu desnicu. Mislim da je Milanović pravilno reagirao. Napokon da čujemo nešto od Milanovića što je dobro', kazao je Karamarko.

>> Milanović za BBC: HDZ-ovci su skloni niskim strastima, ali nisu ekstremisti!

Na pitanje radi li se o zatopljavanju odnosa između HDZ-a i SDP-a, Karamarko je odgovorio da ti odnosi nikad nisu ni bili zahlađeni, već da samo imaju različite programe.

'Mi imamo svoje stavove, program i ideologiju od kojih ne odstupamo. Smatramo da smo bolji od njih i da smo našim svjetonazorom i gospodarskim programima bliži i korisniji ovom narodu od njih', ocijenio je Karamarko.

Ponovio je kako će na jesen tražiti prijevremene izbore.

Komentirao člank Bilda o Hrvatskoj

Na pitanje da prokomentira članak njemačkog Bilda u kojem piše kako je Hrvatska mala, siromašna i korumpirana zemlja koja će gutati europske milijarde kao Cipar i Grčka, Karamarko je rekao da se ne slaže s takvim kvalifikacijama.

'Hrvatska jest mala zemlja, ali s velikim potencijalima, ali kada dođe prava vlast s programima ti potencijali će biti realizirani. Ne bih se složio s takvim, pa rekao bih, čak i malo zločestim kvalifikacijama', istaknuo je Karamarko.

'HDZ trenutno ne razmišlja o koaliciji s Vrkićem'

Na pitanje hoće li osječki HDZ koalirati s kandidatom Ivicom Vrkićem u Osijeku, Karamarko je rekao da trenutačno HDZ o tome ne razmišlja.

'Mi nikako ne možemo podržati SDP i HNS. Smatram da nanose štetu svugdje gdje vladaju, pa tako i na lokalnoj razini', ocijenio je Karamarko.

Na pitanje kakve su mogućnosti za koaliciju s HDSSB-om, Karamarko je istaknuo kako je stav isti kao i u slučaju SDP-a. 'Nećemo dopustiti da nas bilo tko provocira i omalovažava. Mi smo najjača i najuspješnija hrvatska stranka, mi smo stranka koja je stvorila hrvatsku državu. Prema tome, mi imao svoj princip i radimo po tom principu', rekao je Karamarko. (S.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju