Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branio oporbu

Milanović za BBC: HDZ-ovci su skloni niskim strastima, ali nisu ekstremisti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović u intervjuu za BBC negirao je da Hrvatska ima problem s ekstremnim nacionalizmom, ali je rekao da zbog nacionalističkih ispada ne ide na nogometne utakmice.

Hrvatski premijer Zoran Milanović gostovao je u BBC-jevoj emisiji HARDtalk u kojoj je, između ostalog, voditelj Stephen Sackur iz njega pokušao iscijediti priznanje da Hrvatska i dalje ima problem s ekstremnim nacionalizmom.

Pročitajte i ovo Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka Sanja Vištica i Tomo Medved - 1 Vjeruje u apsolutnu pobjedu Medved za Dnevnik Nove TV: "SDP je nikad slabiji, a kandidatura Milanovića je potez očajnika"

'Ekstremni ne, nisu to izravni pozivi na mržnju. Vidimo u našem okruženju puno gore od toga', rekao je Sackuru Milanović.

>> Milanović: Vrlo agresivna grupa ljudi provodi kulturni rat u Hrvatskoj!

No, voditelj ga je podsjetio na nedavnu utakmicu između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije tijekom koje su se na maksimirskom stadionu mogli čuti povici 'Ubij Srbina' te pjesme koje su 'izravna asocijacija na fašistički pokret iz četrdesetih godina'.

'Politički to nije naročit problem. Imam puno primjedbi na političke postupke i podmetanja glavne oporbene stranke koja nikad nije imala problema s tim da poziva ne neke niske strasti, ali oni nisu ekstremni nacionalisti. A što se tiče tih povika na stadionu, to je razlog zašto ja ne idem na utakmice. Da sam bio tamo, otišao bih, a utakmicu je trebalo prekinuti. Ne znam zašto UEFA to nije učinila. Navijač sam hrvatske reprezentacije, kao i svatko u Hrvatskoj, ali ne bih to tolerirao', odgovorio je Milanović Sackuru.

>> Mamić slavi uz tamburaše, Jovanović poručio: Publika prošla ispit!

Zanimljivo je da je nakon spomenute utakmice Milanovićev ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović rekao kako je 'publika položila ispit'. 'Čestitam izborniku i svim igračima, atmosfera je bila dobra, ali nije bila savršena. Međutim, u odnosu na neke prethodne utakmice, publika je položila ispit. Neki povici nisu bili primjereni i nadam se da ih neće biti na idućim utakmicama', rekao je tada Jovanović, očito ne smatrajući da je utakmicu trebalo prekinuti.

Slične su komentare tada dali i bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković te drugi čovjek nogometne organizacije Damir Vrbanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene