Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro i na Vladu

Karamarko: Poručujem Josipoviću neka se uhvati posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko istaknuo je Tuđmanovu ulogu kao ključnu za hrvatsku slobodu i demokraciju.

Izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac na Medvedgradu povodom godišnjice njegove smrti, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je istaknuo Tuđmanovu ulogu kao ključnu za hrvatsku slobodu i demokraciju.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

FRANJO TUĐMAN Od disidenta do državnika

'Franjo Tuđman najveći je hrvatski državnik u povijesti. Čovjek koji nas je naučio toleranciji jer danas u Hrvatskoj žive slobodno i oni koji Hrvatsku nisu željeli, koji sa cinizmom pričaju o Hrvatskoj. S današnjom državom i ovom vlašću Tuđman ne bi bio zadovoljan, jer ova vlast relativizira sve što su branitelji i predsjednik Tuđman donijeli Hrvatskoj. Imamo problem u državi i to bi i Tuđman primjetio, a to je da je upitan karakter naše socijaldemokracije. Je li riječ o socijaldemokraciji zapadnog tipa ili jugofiliji i jugonostalgiji? Naši prijatelji na lijevoj sceni morat će se dokazati da su domoljubi', rekao je Karamarko.

Ponovio je poziv predsjedniku Ivi Josipoviću da pozove hitnu sjednicu Vlade zbog teškog gospodarskog trenutka.

'Bilo bi vrijeme da sukladno članku 101. Ustava iskoristi prava i obveze i pozove Vladu na tematsku sjednicu. On kaže da to može samo u vrijeme rata, ali članak 101. ga demantira. Drago mi je da pokazuje tu preciznost kao vrhunski pravnik i volio bih da to pokaže i kad je u pitanju ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i pozove se na ćlanak 8 i skinu ćirilićne ploče u Vukovaru. Ja se bojim da takvu sjednicu predsjednik ne sazove uoči predsjedničkih izbora i iskoristiti ankete za osobnu popularnost. Propadamo svi skupa i to nije dobro i sasvim benevolentno poručujem predsjedniku da se uhvati posla', istaknuo je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene