Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomislav Karamarko

O CILJU I RADU VIJEĆA 'Dok se to odvija, država ne može stajati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko napisao je na Facebooku u srijedu kako su članovi Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta raspravljali o kadrovima i o potencijalnim kandidatima za imenovanja državnih dužnosnika po načelu da se postojeći zakoni moraju poštovati jer država mora funkcionirati, a inicirat će promjene u ustroju Vlade i državne uprave.

"Danas smo raspravljali o kadrovima i o potencijalnim kandidatima za imenovanja. Naše postupke i odluke temeljimo na načelu da se postojeći zakoni moraju poštovati. HDZ i Most su suglasni da će inicirati određene promjene u ustroju Vlade i državne uprave, a njih ne želimo mijenjati kroz hitne procedure i forsiranjima brzih izmjena", napisao je Tomislav Karamarko na svom Facebook profilu dok još nije završio prvi sastanak Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci

Istaknuo je kako se radi o ozbiljnim stvarima koje zahtijevaju temeljitu raspravu i analizu.

"Dok se to odvija, država ne može stajati i zato što prije moramo provesti postupak imenovanja državnih dužnosnika, a pri tome voditi računa o depolitizaciji i stručnosti", poručio je Karamarko.

Uoči početka prvog sastanaka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, član Vijeća Ivan Kovačić (Most) rekao je će raspravljati o prijedlozima za zamjenike i pomoćnike ministara, ali će se odluke donositi na idućim sjednicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene