Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko napisao je na Facebooku u srijedu kako su članovi Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta raspravljali o kadrovima i o potencijalnim kandidatima za imenovanja državnih dužnosnika po načelu da se postojeći zakoni moraju poštovati jer država mora funkcionirati, a inicirat će promjene u ustroju Vlade i državne uprave.


"Danas smo raspravljali o kadrovima i o potencijalnim kandidatima za imenovanja. Naše postupke i odluke temeljimo na načelu da se postojeći zakoni moraju poštovati. HDZ i Most su suglasni da će inicirati određene promjene u ustroju Vlade i državne uprave, a njih ne želimo mijenjati kroz hitne procedure i forsiranjima brzih izmjena", napisao je Tomislav Karamarko na svom Facebook profilu dok još nije završio prvi sastanak Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Vezani članci Slika nije dostupna Mostov zahtjev ne sviđa se Domoljubnoj koaliciji Slika nije dostupna SASTANAK VIJEĆA ZA SURADNJU 'To je velik posao, trebamo se što prije posložiti'

Istaknuo je kako se radi o ozbiljnim stvarima koje zahtijevaju temeljitu raspravu i analizu.

"Dok se to odvija, država ne može stajati i zato što prije moramo provesti postupak imenovanja državnih dužnosnika, a pri tome voditi računa o depolitizaciji i stručnosti", poručio je Karamarko.

Uoči početka prvog sastanaka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, član Vijeća Ivan Kovačić (Most) rekao je će raspravljati o prijedlozima za zamjenike i pomoćnike ministara, ali će se odluke donositi na idućim sjednicama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju