Ministar zaštite okoliša Tomisav Ćorić drugi put je donio rješenje o imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, nakon što je Upravni sud poništio rješenje o njezinu izboru za ravnateljicu te ustanove na temelju tužbe jedne od kandidatkinja.

Galerija Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Nella Slavica (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Po zaprimanju presude Upravnog suda u Splitu od 18. srpnja kojom je poništeno rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike o imenovanju ravnateljice Nelle Slavice i kojom je predmet o imenovanju ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Krka vraćen na ponovno odlučivanje, ministar Tomislav Ćorić u petak, 26. srpnja donio je rješenje o imenovanju Slavice za ravnateljicu te ustanove, doznaje Hina u ponedjeljak iz Ministarstva.

Dodaje se kako je Slavica imenovana na razdoblje od četiri godine.

Prema uputi Upravnog suda u Splitu, odluka o imenovanju novog ravnatelja Nacionalnog parka Krka vraćena je na početak, odnosno nije trebalo biti ponovnog raspisivanja natječaja za to radno mjesto, već je naputak da se proces vrati na točku imenovanja nekog od kandidata koji su se ranije javili na natječaj. Presudom nije poništen natječaj, već samo odluka o imenovanju Nelle Slavice.

Nella Slavica (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Zbog nje su poništili natječaj, a sad je postala v. d. ravnatelja: Nella Slavica na čelu NP-a Krka do nove odluke

U Ministarstvu se sastalo Povjerenstvo za provođenje natječaja za imenovanje ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka i ministru podnijelo Izvješće o provedenom javnom natječaju za izbor i imenovanje ravnatelja. "Uzimajući u obzir izvješće Povjerenstva, ministar je pridržavajući se pravnih shvaćanja i primjedbi suda Slavicu imenovao ravnateljicom na mandatno razdoblje od četiri godine", stoji u priopćenju.

Upravni sud prethodno je usvojio tužbu Ljiljane Zmijanović, jedne od kandidatkinja za ravnateljicu, koja je ustvrdila da su joj "grubo kršena prava, koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja". Zmijanović je pritom naglasila da je osim prednosti statusa hrvatskog branitelja, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao.

Ministarstvo je poručilo kako "presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima". (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju