Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O ranjivim skupinama

VIDEO Prvo izlaganje Ruže Tomašić u EU parlamentu: Evo što je rekla...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruža Tomašić, hrvatska zastupnica u EU parlamentu održala je svoj prvi govor.

Zastupnica Ruža Tomašić imala je tijekom jučerašnjeg dana prvo obraćanje u EU parlamentu, pod temom 'Utjecaj krize na pristup brizi za ranjive skupine', a njezina stranka, HSP dr. Ante Starčević, objavila je njezino izlaganje, koje je objavljeno i na YouTube servisu pod profilom 'Ruza Tomasic MEP'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Partnerstvo s HDZ-om Na skupštini HSS-a predsjednik Hrg objavio planove stranke Slika nije dostupna Nove mjere zaštite 'Hrvatski građani su među najlošije zaštićenim potrošačima u Europskoj uniji!'

>> 'Hrvati brzo uče i kad shvate da euri ne padaju s neba zasukat će rukave!'

Izlaganje Tomašić prenosimo u cijelosti.

'Željela bih zahvaliti izvjestiteljici zbog pokretanja ovog važnog pitanja i pozdravljam priliku za debatu o tome koji je način najbolji za postupanje sa ranjivim grupama diljem EU. Odredba o brizi važan je socijalni izazov s kojim se suočavaju mnoge zemlje članice EU te je jedna od onih odredbi koja se kreira gotovo većinu ovog desetljeća.

Dok potpuno podupirem mnoge točke ovog izvješća, ne mogu poduprijeti poziv na inicijativu na nivou Europske unije koji bi, uz najbolje namjere, potencijalno mogao zaobići sposobnost država članica da financiraju i organiziraju odredbu o brizi utemeljenu na njihovim vlastitim socijalnim potrebama.

Važno je naći dobru ravnotežu između vrijednosti koje unaprjeđuje Europska unija te kompetencija država članica. Nažalost, ovo izvješće sadrži brojne članke za koje vjerujem da bi mogli utemeljiti opasan presedan pozivom na jednolični koncept u koji se sve zemlje članice moraju uklopiti jednoobrazno.

EU ima izuzetno važnu ulogu podizanju standarda u područjima u kojima su zemlje članice već odradile svoj posao, što uključuje promicanje i olakšavanje razmjene najbolje prakse te koordinaciju političkih inicijativa, na način da se poduzmu koraci prema primjerenom funkcioniranju i privođenju kraju jedinstvenog tržišta i promoviranja mobilnosti – sve ono za što u potpunosti vjerujem da će pomoći državama članicama da se razvijaju, kreiraju nova radna mjesta te na kraju pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija da dobiju priliku za zapošljavanje te podizanje iz siromaštva.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene