Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HNS-ov kandidat za premijera Radimir Čačić poručio je danas biračima da glasuju za HNS žele li drugačiju i sposobnu vlast, umjesto one koja Hrvatsku zadužuje, a novac 'baca u vjetar'.


"Da bi Sanader kupio par tisuća glasova na Pelješcu, i to našim novcem, Hrvatska će ostati bez 366 športskih dvorana ili četverotračnih brzih cesta u cijeloj zemlji, a dobiti farsu s Pelješkim mostom", kazao je Čačić na izbornom skupu u Samoboru gdje su se predstavili HNS-ovi kandidati za VII. izbornu jedinicu.

Vezani članci Trik Glas vam uopće nije onakav kao što ste mislili, ali vrlo jednostavno možete provjeriti kako zapravo zvučite Anka Mrak Taritaš GLAS: ''Mađaron Grlić Radman nastavlja sramotiti Hrvatsku'', Orbana nazvali diktatorčićem

Ustvrdio je kako je u Varaždinskoj županiji s jednom tisućinkom državnog budžeta ostvaren snažan gospodarski rast, a ministrima i premijeru koji dosad nisu prešli prag županijske palače poručio je da "to i ne trebaju" jer, kaže, "ionako nisu ništa napravili".

"Premda ima onih koji su interesima vezani za HDZ i koji će glasovati za tu stranku makar ih i tukli, HDZ ne bi dosad bio na vlasti na nesposoban i korumpiran način da mu lojtru nisu držali HSLS i HSU, dvije stranke koje danas izlaze pred birače kao da s tim nemaju ništa", rekao je Čačić upozorivši da takva kombinacija Hrvatskoj "opet može donijeti četiri godine očaja i siromaštva".

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić ustvrdila je kako Hrvatska još uvijek nije sazrela u europsko društvo, kao što su to u HNS-u vjerovali, jer se još uvijek dešava da se zajednički simboli i uspjesi, poput primjerice sportskih, koriste da bi se ubrao tu i tamo koji glas.

"HNS se ni zbog kakvih izbora neće odreći zajedničkih simbola i vrijednosti, koji hrvatskom društvu daju snagu", rekla je Pusić i navela kako će se i dalje zalagati za zdravu konkurenciju u političkoj utakmici, a protiv političkog cinizma i iskorištavanja ljudi.

"Priželjkujemo da Hrvatska bude zdravo društvo, otvoreno i
prijateljsko prema svakome, o čemu smo vodili brigu od početka našeg političkog djelovanja", naglasila je.