Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svaka zemlja ima svoje heroje! A mi? Zaboravljamo li one koje su časno branili ovu zemlju?


Imamo li uopće junake i tko su oni? Jesu li to samo oni poginuli ili ih ima i među živima!? Zašto o ratu i braniteljima često kruže negativne konotacije? Nekako se, naime, stječe dojam da se o Domovinskom ratu u zadnje vrijeme najčešće govori samo u negativnom kontekstu!

Vezani članci Inga Poje - 3 Upoznajte kung-fu baku: Pogledajte zašto je džeparima bolje da Ingu (73) zaobilaze u širokom luku Propala operacija grudi - 3 Optužile splitskog kirurga da ih je unakazio: "Kad legnem na leđa, grudi mi dođu ispod ruku" Kirurg uzvraća: "To su sve bezobzirne laži!"

Daliborka još čuva njegovu kacigu, Davorovo tijelo još je prepuno ožiljaka. Ona je kći poznatog pilota - junaka Perešina! A on heroj Domovinskog rata! Što oni misle o tome kakvo je danas mišljenje o ratu, braniteljima, Haškom sudu, generalima, o presudi koja se očekuje u petak? I što o svemu tome kažu oni koji su ratovali, a danas su saborski zastupnici, savjetnici Predsjednika, povjesničari!

Ovih dana mnogi o tome raspravljaju. Oči su uperene u dobro poznati nizozemski grad očekujući ono od čega mnogi strepe - presude generalima!

Ne propustite pogledati Provjereno u 22:40 na Novoj TV.