Obavijesti Video Pretražite Navigacija
online glasovanje

Stjepan Čuraj je novi predsjednik HNS-a: "Želim vratiti dostojanstvo svakog člana i povjerenje u stranku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Čuraj novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS), odlučeno je tako u subotu, a stranka je zbog epidemioloških razloga svoj tradicionalni sabor zamijenila online glasovanjem.

Kako navode u priopćenju na web stranici, od ukupno 560 delegata 451 je pristupilo glasanju, a 394 podršku je dalo Stjepanu Čuraju, članu stranačkog Predsjedništva i bivšem saborskom zastupniku.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Stjepan Čuraj oporba negoduje Predsjednik HNS-a o spornom stanu: "Ispada kako je najbolje da se preselim u Zagreb, prodam svoj stan u Osijeku i ostavim Slavoniju"

Čuraj na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Predraga Štromara, a u svojoj prvoj izjavi istaknuo je kako vidi HNS kao stranku dosljednu svojim vrijednostima koja će još jače nastojati povezivati narodnjačke korijene i općeprihvaćene liberalne svjetonazore. Također je poručio kako pojedinci koji su ušli u stranku radi osobnog probitka više nisu dobrodošli.

"Želim politiku vjere i žrtve! Ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević Kučar je jako dobro to znala reći odnosno postaviti - prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi", poručio je novi predsjednik HNS-a.

Razloga zbog kojeg se prihvatio tog posla je, kaže, da vrati dostojanstvo svakog člana i povjerenje u stranku.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, načelnika općine Cestica i člana predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirka Korotaja, dok su za potpredsjednice izabrane Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a te Ruža Kovačević Bilić predsjednica Županijske organizacije Splitsko-dalmatinske i zamjenica gradonačelnika Grada Trogira.

Novi zamjenik predsjednika Mirko Korotaj zahvalio je na povjerenju i najavio da HNS u vrlo kratkom vremenu čeka veliki izazov, a to su lokalni izbori: "Želim da u slijedećih šest mjeseci napravimo taj prvi korak u konsolidiranju naše stranačke organizacije, da u što više jedinica izađemo na izbore i da kroz rezultat pokažemo kako je HNS stranka koja ima budućnost u političkom prostoru Hrvatske", poručio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene