Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prioritet izgradnje i dalje stoji

Tko je profitirao izgradnjom Vukelićevog mosta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popis milijunskih građevina s upitnom financijskom opravdanošću svakim je danom sve duži. Zadnji u nizu je most u Karlovcu koji je trebao biti dio nastavka brze ceste kroz Karlovac. Most vrijedan pedeset milijuna kuna vodi do Vukmaničkog Cerovca, mjesta u kojem živi ministar obrane Branko Vukelić, pa mnogi u tome vide razlog njegove izgradnje.

Most se gradi no pristupnih cesta nema nigdje.Odluka o izgradnji donesena je 2005., a gradnja je počela godinu dana kasnije. U vrijeme kad se razmišljalo o gradnji autocesta nije bila gotova pa je ova prometnica bila glavna u državi. No izgradnjom autoceste promet je drastično pao pa se postavlja pitanje njezine isplativosti. Ministarstvo obrane demantiralo je navode da se most gradi zbog interesa ministra Vukelića kažu da je to zlonamjerna konstrukcija koja ne odgovara činjenicama.Iz ureda premijerka Jadranke Kosor rekli su da ona nije upoznata s ovim slučajem no da će zatražiti da je izvijeste o čemu se radi pa će se očitovati.

Pročitajte i ovo Marin Miletić u izbornom stožeru Mosta Bez ijednog mandata Tko je kriv za loš rezultat Mosta? Miletić: "Naravno da smo očekivali bolji rezultat" Božo Petrov EU izbori 2024 Božo Petrov o debaklu Mosta: "Ja sam kriv... Vjerujem da će biti promjena"

>> Za Vukelića grade most od 7 mil. eura koji 'vodi nikuda'?

Most na Korani za sada ne vodi nikuda. Radnici, koje smo zatekli na  gradilištu, posao privode kraju, zbijajući šale. 'Tu će se avioni spuštati!', 'Ovo je samo spomenik, tako ispada', 'Nek to odnosi sad Jadranka Kosor, što sada skida novac', samo su neki od komentara radnika s gradilišta koje je naša ekipa čula na mjestu događaja. Na most, koji su mnogi već sada prozvali Pelješkim, može se samo ljestvama. Do prometnice, koju bi on trebao spajati, još se ne može. Iako na prvi pogled usred ničega, most je, dio karlovačke 'brze ceste', od naselja Mostanje do Vukmaničkog Cerovca, rodnog sela ministra Branka Vukelića. No, prilazna cesta još nije dovršena.

Vukelić: To su čiste gluposti

Još se ne zna gdje će točno trasa izići. Mjestom kruži priča da će izbiti tik pored restorana u vlasništvu Vukelićevog brata, ali i nedaleko od ministrove obiteljske kuće. Za razliku od sumještana, rodbina neraspoložena za razgovor. Tek slučajnost ili osobni interesi? Ministar se s odmora ogradio od svega. 'Nikakvih osobnih interesa nema, mene ljuti i žalosti da se upliće s lažima moja obitelj u neke interese, koji su prije svega interesi, grada i županije. To su čiste gluposti, koje nemaju veze s istinom', kazao nam je ministar Vukelić.

Da je i lobirao za 50-ak milijuna kuna vrijedan most, neki od prvih Vukelićevih susjeda, ne bi mu to, kažu, ni zamjerili. Ne znaju tko će i koliko profitirati prođe li cesta posred njive. No, zemljište je, pričaju nam, odavno otkupljeno, još prije rata. 'Vukelićev most? Zašto nam ne ostavite na miru tog čovjeka, daj Bog da se nešto napravi u tom Karlovcu, koji već godinama čami. I Vukelić ga ne radi, radi ga županija', rekao nam je Milivoj Smoljak, mještanin Turnja. Isti odgovor nude i Hrvatske ceste. Cijeli projekt, za koji će izdvojiti oko 300-injak milijuna kuna, postoji već nekoliko godina. Financijska kriza neće ga pogoditi. Gurao ga Vukelić ili ne, prioritet im je i ide dalje. Ne zna se samo, kojom brzinom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene