Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije četiri godine

Što je sve dovelo do smrti radnika u hidroelektrani? Odvjetnik Čedo Prodanović prozvao i Barbarića

Gotov je četvrti dan ispitivanja troje svjedoka - radnika koji su u Hidroelektrani Dubrovnik bili zaduženi za zaštitu na radu, protupožarnu zaštitu, vođenje projekta, nadzor radova. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Što je sve i kako dovelo do tragične smrti troje radnika u Hidroelektrani u Platu prije 4 godine? "Ne znam, ne sjećam se, nije bila moja odgovornost", najčešće se čulo od ispitanih svjedoka.

"Bit će novih kaznenih prijava, a od obrane, točnije Čede Prodanovića stižu i optužbe na račun Barbarića. Najviše pitanja bilo je oko zapaljivih poliesterskih ploča na stropovima, evakuacijskog puta, zadataka i odgovornosti", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

"Svjedok Pero Miletić, koji se kroz suđenje spominjao kao odgovoran za provedbu ugovora za zamjenu spornih stropnih obloga i kao nadzorni inženjer, inače sin bivšeg direkotra Hidroelektrane, govorio je i o potpisivanju dokumenata nakon nesreće. O navodnoj HEP-ovoj internoj istrazi i opstrukcijama danas je govorio Čedo Prodanović, odvjetnik optuženog Nikole Rukavine, jednog od direktora u HEP proizvodnji", dodala je reporterka.

Pročitajte i ovo Sukob Izraela i Hamasa Sukob na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Netanyahu poručio: "Ovo je samo početak." Civili bježe iz Gaze, stižu nova upozorenja o katastrofi

Suđenje se nastavlja tek krajem siječnja - nakon odgoda zbog covida, pa štrajka u pravosuđu, sada će se čekati zbog obnove ove sudnice. Kao svjedok tada će biti ispitan i šef HEP-a Frane Barbarić te direktor Hidroelektrane za vrijeme nesreće.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene