Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Posljednja noć u godini

Tko će u ponoć umjesto žene poljubiti tamburaša?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesu li praznovjerni i kako provode Silvestrovo naši političari? Zašto će na Novu godinu radije pojesti odojak, a ne piletinu? Tko prvo poljubi ženu, a tko tamburaša kada kazaljka otkuca ponoć?

 

Pročitajte i ovo Doček Nove godine Sydeney Centar Sydneyja Milijuni ljudi u opasnosti: Na dočeku Nove godine širila se smrtonosna bolest Slika nije dostupna Za doček na otvorenom Pripremite se - Evo kakvo vas vrijeme očekuje u Silvestarskoj noći!

Kad je riječ o praznovjerju neki hrvatski zastupnici vjeruju da treba obući nešto crveno. Zastupnica Gordana Sobol otkrila nam je i zašto na taj dan izbjegava jesti piletinu. 'Obavezno na sebi nosim nešto crveno. To je tradicija. Nikad ne jedem nešto što ima krila, nešto pernato već uvijek odojka. Na Silvestrovo ne jedem pernato jer kažu da pernate životinje, kao što su kokice prilikom kljucanja hrane sa zemlje, s krilima i nogama guraju unazad, a prase njuškom gura naprijed', rekla je Sobol.

'Ja nisam praznovjerna, ali čisto iz fore obučem nešto crveno na Novu godinu', rekla je saborska zastupnica Mirela Holy. Nije praznovjeran ni Ivo Jelušić. 'Ja nisam praznovjeran, ali prihvaćam te društvene igrice pa stavim crvenu kravatu. To nosim i inače ovako', kaže Jelušić. 'Sarma mora biti obavezno, a ovo da se obučem u crveno ili da punim novčanike - to ne', rekao je Nikola Vuljanić.

>> Vjerujete li u novogodišnja praznovjerja?

Kad otkuca ponoć, red je bliskima dati poljubac. 'Već 22 godine slavim Novu godinu sa suprugom. Nju prvu poljubim', kaže saborski zastupnik Đuro Popijač. 'Ja sam sretan što ću i ove godine poljubiti svoje dvije pripadnice ljepšeg spola, svoju suprugu Marijanu i sve odrasliju kćerkicu Petru', rekao je Tonino Picula iz SDP-a.

'U onom trenutku kada bude 00:00 volim se prisjetiti godine, zaželjeti nešto i poljubiti ženu', rekao je HDZ-ovac Gordan Jandroković. 'Posljednjih deset godina, supruga i ja za Novu godinu idemo na Brač', kazao je Miroslav Tuđman.

Ipak, nisu svi tako romantični. 'Prvo ne poljubim ženu, nego svirača prvog do sebe, a onda ženu', rekao je Zoran Vinković iz HDSSB-a.

Iako će velik dio građana proslaviti Novu godinu izvan svog doma, poneki ipak vole okružje svoje intime. 'Ma ja najviše volim biti doma, biti na svojem kauču i gledati filmovi. To mi nitko ne vjeruje, ni žena. Uvijek mi kaže, pa cijeli svijet slavi, a ti hoćeš biti doma', ispričao je zastupnik Ivan Klarin. Isto misli i Ana Lovrin iz HDZ-a. 'Ja nisam fan proslave Nove godine, niti mi ta noć ništa posebno ne znači', rekla je Lovrin. 'Svakako želim da to bude posebna noć. Lijepa noć. Obavezno se jede sarma i odojak, a ispečem i jednu posebnu tortu', rekla je Jadranka Kosor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene