Na događaje u tjednu za nama podsjeća Ivana Pezo Moskaljov.

Galerija


U tjednu iza nas trajale su uzavrele političke strasti između premijera i Predsjednice. Opet je buknula svađa i opet su se porječkali zbog loše demografske slike. Njihova prepucavanja, doduše, neće vratiti gotovo 350 tisuća radno sposobnih koji su otišli iz zemlje.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Tri mjeseca do izbora politički lonac u Hrvatskoj opasno ključa, udarci pljušte na sve strane Pregled tjedna Ivane Pezo-Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Političku scenu podgrijavaju izjave Pupovca, a Plenković je zbog unutarstrančkog suparnika zaoštrio retoriku

Bilo je povuci-potegni, a onda je izvanredni povjerenik obznanio da su se Agrokorovi vjerovnici napokon dogovorili. Dobavljačima će biti plaćena većina potraživanja, a u igri ostaje i najveći kreditor, ruski Sberbank. No na putu mu stoje još neke kompanije, čije bi neslaganje moglo spriječiti konačan plan. 

Bio je ovo tjedan u kojem su se tražili svi detalji e-mail prepiske tzv. grupe Borg, zbog koje je otišla Martina Dalić. Dva tjedna od ostavke iskoristila je zakonsko pravo: uzimat će cijelu plaću još šest mjeseci, a pola plaće sljedećih šest.

Što je još obilježilo ovaj tjedan, pogledajte u videoprilogu.