Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSTIGNUT DOGOVOR

Peruško o nagodbi s vjerovnicima: "Imamo dvotrećinsku potporu, sada dogovore treba pretvoriti u provediva rješenja"

Fabris Peruško (Dnevnik.hr)
Fabris Peruško (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Fabris Peruško (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora, održao je konferenciju za novinare o dogovoru vjerovnika o nagodbi u Agrokoru.

"Pred nama je posao u kojem dogovore treba pretvoriti u pravno provediva rješenja. Izvanredna uprava radi na finalnom tekstu kako bismo ga što prije poslali Privremenom vjerovničkom vijeću. Možemo sa sigurnošću reći da imamo zakonski potrebnu dvotrećinsku potporu. Mogu se stilski izraziti: vlak s nagodbom je napustio stanicu", kazao je u početku obraćanja Fabris Peruško.

Pročitajte i ovo Agrokor: Stižu žalbe na nagodbu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Život nakon nogometa Dok je Hrvatska u "srebrnoj euforiji", počele su pljuštati prve tužbe protiv Agrokora Andrija Jarak ispred Trgovačkog suda (Foto: Dnevnik.hr) Ništa još nije gotovo Sastanak Udruge malih dioničara Agrokora: "Riječ je o velikim interesima i velikom novcu. Bit će još velike pravne borbe oko nagodbe"

Dobavljačima će biti plaćen granični dug prema prethodnom dogovoru, rekao je te dodao kako Sberbank neće ući u roll-up kredit već će u budućnosti ostvariti neke povrate, vezane uz dobit ooerativnog poslovanja novog Agrokora. Naveo je i kako je Agram izrazio spremnost sudjelovati u nagodbi te da taj dogovor još treba biti potpisan. "Ostaje nam otvoreno samo pitanje Adrisa, čija su očekivanja bila neprihvatljiva ostalim vjerovnicima. Danas nije bilo novih razgovora s Adrisom", kazao je Peruško.

Izrazio je nadu da će i ostali vjerovnici koji nisu podržali nagodbu to učiniti.

Podsjetimo, nakon kasnog sastanka u srijedu, privremeno vjerovničko vijeće Agrokorovih vjerovnika dogovorilo je nagodbu u kojoj će sudjelovati većina dobavljača i predstavnici banaka, uključujući i one Sberbanka.

"Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika na koncu ipak dogovoreno preostalih 80 milijuna graničnog duga koji bi trebao biti isplaćen kroz sljedeće četiri godine. Još smo uspjeli ispregovarati i 11 milijuna eura koji bi trebali biti isplaćeni ovih dana", rekla je predstavnica dobavljača i prokuristica Kraša
Marica Vidaković.

Sporazum će biti sklopljen i s Agram Investom, dok se još uvijek pregovara s Franckom, Adrisom i Alcom.

Odvjetnici do 8. lipnja, za kada se očekuje sjednica vjerovničkog vijeća, trebaju dovršiti formalni dio posla, a nakon toga nagodba bi trebala biti upućena na Trgovački sud.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene