Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tate rockeri

Ujutro kirurzi, odvjetnici i arhitekti, popodne očevi, a noću...

Rock tate (Foto: Dnevnik.hr)
Rock tate (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Filip Kelava (Foto: Dnevnik.hr) Filip Kelava (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Rock tate (Foto: Dnevnik.hr) Rock tate (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Mučalo (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Ovi očevi prijepodneva provode kao kirurzi, odvjetnici i arhitekti, poslijepodne su roditelji, a navečer se bave pomalo neobičnih hobijem. Oni postaju pravi rokeri.

Alan je vrhunski liječnik, Igor odvjetnik, Filip i Jakov su arhitekti, a Mario programer. Svi su oni očevi i muževi. No, ovi muškarci imaju i vlastiti bend koji se zove - Kad klinci zaspu!

"Mi svaku nedjelju navečer pobjegnemo od naših žena i djece kako bi došli ovdje svirati i pjevati o našim ženama i djeci" kaže bubnjar Mario Mučalo.

Inspiraciju za pjesme, koja im ne nedostaje, pronalaze u svakodnevnim "slatkim" problemima s kojima se susreću.

"Ne moraš mi pet puta reć - ne, moraš mi pet puta reć", pjevuši vokal benda Igor Mučalo. Pojašnjava da se u ovoj pjesmi, naravno, radi o odnosu između muškarca i žene. "Ti govoriš ženi da ti ne mora pet puta reći, a zapravo i sam znaš da mora", kaže on.

Mario Mučalo kaže i da u prošlosti nije mogao ni zamisliti da će izgovoriti određene rečenice pjesme. Jedna od njih je, kako kaže, i " Tonka nemoj tatinom četkicom za zube prati noge".

Iako uživaju u stvaranju glazbe, kažu i da im nije problem primiti se metle te pomoći u kućanskim poslovima.

"Usisavamo, peremo suđe, u biti čistimo i praznimo mašinu za suđe, peremo podove" kaže gitarist Filip Kelava.

Dosad su izdali dva albuma, a u pripremi je i treći. Publika na koncertima, kažu, većinom su prijatelji, supruge i, naravno, djeca.

"Mlađi moj sin već svira gitaru, ja se nadam da će jednoga dana "Kad očevi zaspu" biti naš nasljedni bend. Znam da i moji ostale kolege iz benda svoju djecu odgajaju u tom smislu. Pa se nadam da će za jedno 25 godina na Novoj TV biti intervju s njima", kaže gitarist Alan Ivković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene