Tatjana Krajač u Saboru (Foto: Dnevnik.hr)
Tatjana Krajač u Saboru (Foto: Dnevnik.hr)

"S jedne strane žele pokazati vladajućima, prvenstveno Mostu i HDZ-u, da o njima i dalje ovise odbori, a s druge im pokušavaju objasniti da se krši procedura."


Reporterka Nove TV Tatjana Krajač kazala je da sjednica Sabora teče prilično sporo, a usto je počela stankom koju su tražili klubovi zastupnika.

"Tek se onda počelo raspravljati o još jednom zakonu koji je uvjet Mosta. Zapravo, oporba tu, moram reći, igra jednu igru. S jedne strane žele pokazati vladajućima, prvenstveno Mostu i HDZ-u, da o njima i dalje ovise odbori. Dakle, ako vladajući sami nemaju dovoljno ljudi koji bi raspravljali i donosili zakone na odborima, oporba može otići i srušiti im kvorum.

S druge strane pokušavaju im objasniti da se krši procedura i da većina zakona koji su uvjet Mosta i koji će očito biti raspravljeni i izglasani jer je to dogovor s HDZ-om - neće zaživjeti, točnije, trebali bi biti predmet rasprave Ustavnoga suda i moguće odbijeni.

Nadalje, ovdje lagano već teku i pripreme za sutrašnji dan, kada bi trebala biti rasprava o mandataru i njegu timu, točnije izglasavanje rasprave Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima."