Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske i saborski predstavnik bošnjačke nacionalne manjine Šemso Tanković potvrdio je da se razgovori s HDZ-om privode kraju te da bi sporazum trebao biti potpisan u idućih nekoliko dana.


Tanković je rekao da su se uspjeli dogovoriti da je uporaba religijskog imena za etničku odrednicu Bošnjaka, a to znači musliman s velikim "m", de facto protuustavna. Istaknuo je da je način na koji će se to praktično riješiti pravno pitanje i o tome ne bi htio nagađati.

Vezani članci Slika nije dostupna KRAJ DRUGE RUNDE 'Sve ove špekulacije o sastavu Vlade, ministrima... to je račun bez krčmara' Slika nije dostupna HDZ pregovara s predstavnicima manjina o uvjetima za potporu novoj Vladi

Tanković je ranije danas u Širokoj Rijeci izjavio da SDAH počinje pregovore s HDZ-om neovisno o ostalim manjinskim predstavnicima jer najvažnije pitanje te stranke - sjedinjenje Muslimana i Bošnjaka pod jednim, bošnjačkim, imenom manjine nije uvršteno u popis zajedničkih pregovaračkih zahtjeva manjina.

"Dvostruko pravo glasa podupiremo zbog kolega, ali nama to nije toliko bitno, a ostali nisu imali sluha da se i taj naš zahtjev ugradi u zajednički dokument", kazao je Tanković.

Istaknuo je da je stranka ovlastila svojeg člana Mirsada
Srebrenikovića da pregovara s HDZ-om. Dodao je i da je spreman "već danas potpisati ono što pregovarači usklade".