Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tanković: Pregovori s HDZ-om u završnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske i saborski predstavnik bošnjačke nacionalne manjine Šemso Tanković potvrdio je da se razgovori s HDZ-om privode kraju te da bi sporazum trebao biti potpisan u idućih nekoliko dana.

Tanković je rekao da su se uspjeli dogovoriti da je uporaba religijskog imena za etničku odrednicu Bošnjaka, a to znači musliman s velikim "m", de facto protuustavna. Istaknuo je da je način na koji će se to praktično riješiti pravno pitanje i o tome ne bi htio nagađati.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

Tanković je ranije danas u Širokoj Rijeci izjavio da SDAH počinje pregovore s HDZ-om neovisno o ostalim manjinskim predstavnicima jer najvažnije pitanje te stranke - sjedinjenje Muslimana i Bošnjaka pod jednim, bošnjačkim, imenom manjine nije uvršteno u popis zajedničkih pregovaračkih zahtjeva manjina.

"Dvostruko pravo glasa podupiremo zbog kolega, ali nama to nije toliko bitno, a ostali nisu imali sluha da se i taj naš zahtjev ugradi u zajednički dokument", kazao je Tanković.

Istaknuo je da je stranka ovlastila svojeg člana Mirsada
Srebrenikovića da pregovara s HDZ-om. Dodao je i da je spreman "već danas potpisati ono što pregovarači usklade".


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene