Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prozvao ih pred svima

VIDEO Taksist se u Dubrovniku obrušio na premijera Plenkovića i ministra Butkovića: "Mi smo prosjaci Europske unije"

Premijer Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u srijedu su posjetili Dubrovačko-neretvansku županiju gdje se taksist i branitelj obrušio na njih zbog zakona o taksi prijevozu.

Na kraju konferencije za medije koju je u Dubrovniku održavao premijer Andrej Plenković pitanje je postavio Robert Anđušić, taksist i branitelj. Njega muče nepravilnosti u zakonu pa je pitao premijera kako ih namjerava riješiti.

"2018. je donesen zakon da bi u hrvatskom cestovnom prometu trebala biti vozila do pet godina. Pošto smo mi najsiromašnija članica EU. Mi smo doslovno prosjaci Europske unije. Doneseni zakon je na Ustavu poništen, međutim, opet je netko donio pravilnik da bi auti trebali biti stari do šest godina. U cijeloj Europi nema ispod 15 godina. Jeste li upoznati s tim?", pitao je premijera koji je lopticu prebacio na ministra Butkovića.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković komentirao i milanovića Plenković u Dubrovniku: "Suradnja Hrvatske i Mađarske potrebnija je mađarskoj strani"

Anđušić je istaknuo da je branitelj te da nikad nije tražio ništa osim da se "nešto normalno napravi". Butkovića je pitao kako ih nije sramota donijeti zakon koji traži da u Hrvatskoj automobili budu stari do pet godina. "Mi smo prosjaci Europske unije", ponovio je Anđušić te dodao kako je on taksi prijevoznik i turistički vodič.

Butković se branio kako je zakon donesen dvotrećinskom većinom u Saboru, a za pravilnik je kazao da će ga pogledati i dodao da to što Anđušić govori - ne stoji.

Plenković je Anđušića pitao i zašto se toliko uznemirio, a on je kazao da je "on stvorio ovu državu".

Cijelu raspravu Anđušića s premijerom i ministrom pogledajte u videu koji je u prilogu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene