Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turistička sezona je tek počela, ali oko tisuću vlasnika apartmana u Rogoznici već se hvata za glavu da je za njih sve propalo. U njihovu naselju na mjestu gdje su najljepše plaže tajkun i vlasnik rogozničke Marine Frapa gradi benzinsku crpku za jahte.


Vlasnici apartmana zastavu već spuštaju na pola koplja. Tajkun Franjo Pašalić u neposrednoj blizini namjerava izgraditi benzinsku stanicu za jahte i tako otjerati njihove goste. 'Tajkun ima svoj interes, to je sasvim normalno. Međutim, začudno nema institucije koje se tim bave', kaže vlasnik apartmana Vaso Bijelić.

Vezani članci Šteta od potresa u apartmanima - 2 Potres i koronavirus donijeli promjenu trenda koji je donedavno mnoge zabrinjavao: "Do prije par mjeseci to je bilo gotovo nemoguće" Prodaje se kapelica u Dubrovniku U Dubrovniku se prodaje – kapelica! Vlasnik ju preuredio u apartman, a od cijene bi vas mogla zaboljeti glava

Crpka je već ucrtana u njihovoj uvali. Goste apartmana ubrzo će zamijeniti bogati jahtaši. Većina vlasnika apartmana treće je životne dobi. Boje se ni manje ni više nego gladi. 'Većina nas završila bi u pučkoj kuhinji. Možda bi Pašaliću bilo pametno da u Rogoznici napravi kuhinju', dodaje Ivo Jušić, inače umirovljenik.

Vlasnik velikog carstva u Rogoznici Franjo Pašalić o crpki ne želi kazati ni riječi. Iz općine, pokušavaju umiriti iznajmljivače. 'Pumpa se radi prema najstrožim standardima. Sigurno neće biti napravljena tako da ugrozi kvalitetu, čistoću i ljepotu mora', tvrdi Sandra Jakelić iz općine Rogoznica. Preostalo je još da se crpka za jahte izgradi. Goste tisuću vlasnika privlačnih apartmana, zamijenit će gosti jednog jedinog čovjeka.