Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za pokušaj podmićivanja

Tadić: Smatrao sam da je ljudski čisto da se raspitam o Glavašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki poduzetnik Drago Tadić iznio je na Županijskom sudu u Zagrebu svoju obranu.

Tadić je obranu započeo poricanjem počinjenja bilo kojeg djela koje mu se stavlja na teret. Rekao je da je Glavaševa bliska prijateljica Sanja Marketić zamolila njegovu suprugu Božicu da ga zamoli da se raspita kakva će biti presuda Glavašu.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Podmićivanje Suđenje Tadiću: Svjedočio osječki gradonačelnik Bubalo

Kaže da je na to pristao jer se kao ugledni građevinar čija je firma poslovala s državom često susretao s političarima. Pristao je, kaže i radi čiste pristojnosti i sućuti prema Glavašu, koji je tada štrajkao glađu pa se Tadiću činilo ljudski raspitati se o stanju Glavaševog predmeta. Na ručak u Baltazaru gdje je bio i Hrvatin došao je na nagovor Mlinarevića iz HAC-a.

>> Svjedoci: Tadić od Pripuza posudio novac za poslovnog partnera

Tamo je kaže informativno pitao Hrvatina što se događa s predmetom Glavaš kad dođe na sudsku evidenciju, a on mu je rekao da će slučaj tada najvjerojatnije rješavati sudac Potrebica. 'Nikada nije pokazivao nelagodu ili ljutnju što ga to pitam', rekao je Tadić.

'Smatrao sam da je to ljudski čisto da se raspitam. Nisam primijetio da se gospodin Hrvatin ičim naljutio ili pokazao bilo kakvu nelagodu zbog tog mog pitanja. On mi je odgovorio da je predmet gotov, da će uskoro ići u sudsku evidenciju, da tamo postoje dvije osobe koje tamo rade te da će taj predmet rješavati najvjerojatnije sudac Potrebica', ispričao je Tadić.

Hrvatin ga je, kaže, još kasnije zamolio da li zna neki podrum u Baranji gdje bi mogao organizirati ručak za prijatelje pa se jako iznenadio kad ga je ovaj prijavio zbog običnog pitanja.

Kaže da od svih ljudi iz postupaka dobro poznaje sam svoju suprugu, te dodaje da Glavašem nije ni u kakvim prijateljskim odnosima i od 2000. godine s njim je komunicirao samo jednom.

Podsjetimo, Tadić je optužen za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda u zamjenu za blažu kaznu Branimiru Glavašu. U tom slučaju s USKOK-om su se ranije na uvjetne kazne nagodili splitski poduzetnik Srećko Jurišić, saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i Tadićeva supruga Božica Tadić Ćavar, dok je Tadić odbio nagodbu.

Tereti ga se da je suoptuženike okupio u skupinu koja je trebala utjecati na neimenovane suce Vrhovnoga suda kako bi se preinačila osuđujuća presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima Garaža i Selotejp.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene