Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović i Tadić u Opatiji

Tadić: Kada dođeš na more, moraš ga vidjeti izbliza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipović je srbojanskom kolegi pričao o znamenitostima Opatije da bi Tadić komentirao 'već sam pokleknuo'.

Nakon sat i pol mirne plovidbe Boris Tadić i Ivo Josipović su doplovili u Opatiju gdje ih je dočekao gradonačelnik Opatije. Po silasku s broda, Tadić se nagnuo s ruba obale i rekao 'kada dođeš na more, moraš ga pogledati izbliza'. Nakon vožnje brodom dvojica predsjendika bez kravata i s omijesima na licu su prošetali Opatijom i poznatim parkom Angiolina čitavo vrijeme se šaleći. Porazgovarali su i s djevojčicama koje su sjedile na klupi. Tadić im je rekao 'kako ste devojke' što nije izazvalo njihove reakcije da bi počele vrištati kada su ugedale hrvatskog predsjednika Josipovića koji im je Tadića predstavio kao još jednog predsjednika.

Pročitajte i ovo Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti" Suzi Petričić NA VIŠE OD 20 LOKACIJA Advent tik uz more: "U ovih prvih 12 dana prosinca imamo više noćenja nego u istom razdoblju pretpandemijske 2019."

>> Dogovoreno u tišini: Susreli se Josipović i Tadić

Josipović je srbijanskom kolegi pričao o znamenitostima Opatije da bi Tadić komentirao 'već sam pokleknuo'. Nakon šetnje dvojica predsjednika su otišla na ručak gdje će im biti serviran riblji meni, sladoled i probrana hrvatska vina.

Današnji sastanak je dogovoren u tajnosti i kako saznajemo od naših izvora na njihovu obostranu inicijativu, bez posrednika. Zrakoplov srbijanskog predsjednika sletio je u krčku zračnu luku, gdje je Tadića dočekao hrvatski predsjednik. Tadić i Josipović su s Krka brodom Hrvatske ratne mornarice otišli u Opatiju i u tom kvarnerskom ljetovalištu oko 13 sati počeli svoj prvi sastanak. Tiskovna konferencija očekuje se oko 15 sati.

Sastanku će prisustvovati i predstavnik Vlade Davor Božinović, državni tajnik za politička pitanja u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Sa sastankom je već upoznat i Bruxelles u kojem postoje samo pozitivne reakcije na ovaj dogovoreni sastanak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene