Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadić i Rožić odustaju od politike?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nećemo sudjelovati u javnim polemikama s HSP-om', izjavili su u prvom obraćanju za javnost, nakon odlaska iz stranke, Tonči Tadić i Miroslav Rožić. Tadić je dodao kako trenutačno više ne razmišlja o politici.

'Nema nikakvog paklenog plana, ni mračne sile koja nas je obuzela', izjavio je Miroslav Rožić, odgovarajući na pitanje zašto dva mjeseca prije izbora, napušta stranku u kojoj je bio 15 godina. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ususret izborima Ogroman broj građana osjeća se napušteno: Ekstremni desničari znaju kako profitirati na njima Slika nije dostupna Ostavke u HSP-u: Tadić i Rožić napustili stranku

Miroslav Rožić je izjavio kako 'neće izaći na izbore ni na koji način, niti u nekoj stranci niti kao nezavisan kandidat'.

'U ovoj zemlji ne postoje vjerodostojne stranke' kazao je objašnjavajući svoje razočaranje ne samo HSP-om, nego cjelokupnom hrvatskom politikom. Naglasio je također kako s nikim nije razgovarao o mogućem prelasku u zagrebački holding.

'Imat ću konačno više vremena za Ruđer Bošković i svoj znanstveni rad', rekao je Tonči Tadić. 

Na pitanje postoji li mogućnost da se jednog dana poželi vratiti politici, odgovorio je kao fizičar: 'Dužina trenutka ovisi o brzini kojom se gibate'. 

Demantirao je i i nagađanja kako je s predsjednikom Mesićem razgovarao o mogućem mjestu veleposlanika u Japanu. 

'Za razliku od mnogih građana ja s predsjednikom nisam popio ni jednu kavu', rekao je Tadić.

U sjedeća tri tjedna i Tadić i Rožić dolazit će na saborske sjednice kao nezavisni zastupnici. 

Javnosti su se obratili iz Gradske skupštine, a iako nepozvan, na konferenciju je došao i njihov donedavni stranački kolega Pero Kovačević. Na pitanje je li ga na konferenciju, u špijunski pohod, poslao predsjednik HSP-a Ante Đapić, Kovačević je izjavio kako je došao vidjeti svoje prijatelje i donedavne stranačke kolege. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene