Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavna tema razgovora

Tadić i Josipović pripremaju vansudsku nagodbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović, susrest će se u Mostaru i opet za tri dana u Pečuhu u trilateralnom susretu s mađarskim kolegom.

Glavna tema razgovora bit će, prema Tadićevim najavama, pronalaženje 'neke vrste' rješenja izvan suda za što su opredjeljene obje zemlje, prenosi B92. Tužba i protutužba prijetile su trajnim zahlađivanjem odnosa, a situacija je krenula na bolje izborom novog hrvatskog predsjednika. Josipović je bio najavio mogućnost povlačenja tužbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prema boljim odnosima Josipović i Tadić žele spor o tužbi za genocid riješiti dogovorom Slika nije dostupna Intervju za talijanski list Josipović: Hrvatska možda povuče tužbu protiv Srbije

'Ovo je politička priča koju na kraju moraju odraditi izvršne vlasti. Kada se dogodi ono što najavljuju dvojica predsjednika, premijer Mirko Cvetković i premijerka Jadranka Kosor će imati zadatak napraviti mapu puta za rješavanje otvorenih pitanja, izjavio je Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam, prenosi B92.

>> 'Povlačenje tužbe moguće tek kada se riješe problemi'

Dodao je da susreti predsjednika olakšavaju rješavanje spornih pitanja. Naglasio je i da je Tadić u povoljnijoj poziciji zbog razlike političkih situacija u zemljama. 'Odnosi Josipovića i vlade su prilično zategnuti. Očigledno je da ne postoji interni dogovor između predsjednika i premijerke,' dodao je Popov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene