Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Na kraju puta'

'Povlačenje tužbe moguće tek kada se riješe problemi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moguće povlačenje hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde može se dogoditi tek nakon što se riješe problemi zbog kojih je podnesena, izjavio je u Bruxellesu hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

‘Tijekom susreta sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u Opatiji mi čak nismo ni spomenuli postupak pred ICJ-om, nego smo odgovorili na novinarsko pitanje. Mislim da smo Tadić i ja korektno predvidjeli što se može dogoditi. Naglasili smo da to dolazi na kraju puta, kada riješimo naše probleme, onda će tužba za genocid biti nepotrebna. Ali, nažalost, u medijima je protumačeno kao da će se to dogoditi sutra i da je to čvrsto obećano’, rekao je Josipović na zajedničkoj konferenciji za novinare s Tadićem. Josipović je dodao da u tom pogledu nema razlike u stajalištima između njega i hrvatske vlade.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 4 na samitu u Bruxellesu Reakcije na Putinovu promjenu retorike: "Ne želim strašiti zemlje članice, ali ću svima reći da moramo biti spremni" Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Sastanak Europskog vijeća Ivana Petrović iz Bruxellesa: "BiH je dobila zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora"

>> Josipović i Tadić potvrdili pozitivne trendove

Na pitanju što Srbija radi na bolnom pitanju preko tisuću nestalih osoba iz Hrvatske, što je i jedan od razloga za podnošenje tužbe, Tadić je odgovorio da ‘ima nestalih Srba u Hrvatskoj, nekih Hrvata koji su nestali u Srbiji’. ‘To je jedan od najbolnijih problema i mi moramo pomoći obiteljima da se taj problem riješi’, rekao je Tadić. Josipović i Tadić sudjelovali su u raspravi o zapadnom Balkanu u okviru Brussels foruma, jednog od najvećih skupova najutjecajnijih političara, analitičara i poslovnih ljudi iz Sjeverne Amerike i Europe. U toj raspravi sudjelovali su i europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele i američki senator George Voinovich. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene