Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje generalima

Svjedočio patolog John Clark

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje trojici hrvatskih generala pred Haaškim sudom nastavljeno je izvođenjem novog svjedoka tužiteljstva, sudskog patologa Johna Clarka.

Suđenje generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču bilo je prekinuto 18. prosinca 2008. zbog redovite zimske stanke u radu toga suda. Tada je sa svjedočenjem završio Normand Boucher, bivši načelnik civilne policije UN-a u sektoru Jug i 76. svjedok tužiteljstva u postupku protiv generala optuženih za zločine tijekom 'Oluje' i nakon nje u kolovozu 1995. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV Ekskluzivno: Za građane su presudom izjednačeni žrtva i agresor Slika nije dostupna 'Nitko ne krije šok' Srpski tisak o presudi generalima

>> Srbi su prije Oluje napuštali Krajinu

>> Turkalj: 'Srpski civili nisu otišli zbog hrvatskog topništva'

Suđenje je počelo 11. ožujka 2008. uvodnim riječima tužitelja Alana Tiegera koji je tvrdio kako su tijekom oslobađanja, odnosno provedbe operacije 'Oluja' počinjeni ratni zločini i zločini protiv čovječnosti te da su odgovorna trojica generala koji su, kako drži, imali zapovjednu odgovornost nad hrvatskim snagama. Obrana generala Gotovine u uvodnoj je riječi izrazila uvjerenje da će pobiti tvrdnje tužiteljstva, posebice one koje se odnose na progon civilnog stanovništva i prekomjerno i neselektivno granatiranje Knina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene