Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REFERENDUMI NA ČEKANJU

Svi potpisi detaljno će se pregledavati, ministar Kuščević najavio: "To će trajati nekoliko mjeseci"

Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slijedi pregledavanje svakog potpisa prikupljenog za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Puno je posla pred Vladom. Potpise za referendum inicijative "Narod odlučuje" pregledavat će jedan po jedan, njih 800 tisuća - za dva pitanja. A svoje potpise, čak tri i pol tjedna nakon što je prikupljanje završilo, predala je i inicijativa "Istina o istanbulskoj".

Svi potpisi koje je predala inicijativa "Narod odlučuje" detaljno će se pregledavati. Tako je odlučio Saborski odbor za Ustav. Žele da se provjeri baš svaki potpis, odnosno 400 tisuća potpisa za svako od dva pitanja. Pregledavat će ih Vlada.

Pročitajte i ovo Ustavni sud (Foto: Dnevnik.hr) proučavaju ga Ustavni sud dobio očitovanje Ministarstva rada o financiranju spotova protiv inicijative "67 je previše" Slika nije dostupna 15 dana potpisivanja U ponoć počinje prikupljanje potpisa za referendum o odlasku u mirovinu, sindikati poručili – "67 je previše"

SDP i HDZ se slažu - ovim referendumskim pitanjima žele se umanjiti prava manjinama. Jer se traži da više nemaju pravo glasa o povjerenju Vladi i proračunu.

Ocjena ustavnosti može se tražiti tek nakon što se potpisi pregledaju. Stoga inicijativa Narod odlučuje poziva institucije da požure. Njima je trebalo 17 dana da potpise predaju.

A još je duže trebalo drugoj referendumskoj inicijativi Istina o istanbulskoj. Uz pjesmu i zastave, potpise kojima žele otkazati Istanbulsku konvenciju, predali su tek danas.

I te potpise će pregledavati Vlada, najvjerojatnije Ministarstvo uprave. "Mi ćemo sagledati i naše tehničke mogućnosti, materijalna sredstva koja imamo, a sigurno će trebati materijalna sredstva. A s obzirom da se radi o milijun glasova, ja vjerujem da će to trajati nekoliko mjeseci" rekao je ministar uprave Lovro Kuščević. 

Obje inicijative očekuju referendum na jesen.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene