Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Majčinog dana

Svečano otvoren Sajam beba, trudnica i majki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči majčinog dana na Zagrebačkom velesajmu otvoreni su Dani beba, mama i trudnica. Ulaz na sajam je besplatan, pa su roditelji i djeca već prvog dana doslovce okupirali štandove.

Rezanjem vrpci s balonima uz pratnju dječjeg zbora počeli su dani beba, majki i trudnica. Animirani likovi glavne su atrakcije sajma. Za slikanje s Fifi čekalo se u redu. I dok se djeca zabavljaju crtićima i igranjem, roditelji tragaju za povoljnom opremom. Tate za kolicima, a mame za odjećom.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Uz edukativne radionice, modne revije za trudnice i natjecanja s nagradama, na četvrtom sajmu provodi se i humanitarna akcija. 'Suorganizator akcije je Udruga mama za mame, koja će sva prikupljena sredstva uručiti centru za socijalnu skrb koji će novac dati potrebitima na području krapinsko-zagorske županije', objašnjava organizator Hari Đerđ.

Sajam podupire i Ministarstvo obitelji u kojem su ponosni na rast broja novorođene djece. 'U odnosu na 2003. godinu je rast od 13 posto. To samo govori da je ulaganje u obitelj dugoročno ulaganje koje se isplati nakon 10, 15 godina' dodaje državni tajnik u Ministarstvu obitelji Stjepan Adamić. A potezi države djecu za sada ne zanimaju. Od novih hrvatskih zakona i roditeljskih briga važnija im je igra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene