Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba poziva Mađare

'Suzdržite se od koraka koji će narušiti odnose Ine i MOL-a!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin plan zaštite Ine zakonom srušila je Europska komisija.

Loše vijesti iz Bruxellesa predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas nije željela komentirati. Tek iz ministarstva gospodarstva poručuju da će daljnji koraci vezani uz Inu biti raspravljeni sutra na užem kabinetu Vlade.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Stručnjake nije iznenadilo Taktički potez MOL-a ili prodaja Ine kupcu s istoka?

Oporba poziva MOL da džentlmenski pričeka pregovore s novom Vladom i ne iskorištava predizborno vrijeme.  'Da se i oni u ovo vrijeme suzdrže od bilo kakvih daljnih poteza koji bi eventualno narušavali odnose između Hrvatske i MOL-a', tvrdi Stanko Grčić iz SDP-a.

HSLS-ov naftni strateg Jasminko Umičević smatra da je Vlada pogrešno napisala zakon. 'HSLS se zalagao da nitko ne može, dakle niti Vlada niti nitko ne može imati više od 49 posto udjela i zalagao se da ta uredba bude maksimalno godinu dana kada se očekuje da će završiti ovi procesi koji su pokrenuti', tvrdi.

S nešto više od 1 i pol posto dionica na skrbničkom računu MOL kontrolira upravo 49 posto dionica. Vlada je ispod 45 posto. Nadzornik HANFA podonijela je nove kaznene prijave, zbog protuzakonitog iskorištavanja privilegiranih informacija, protiv Zoltana Aldotta, šefa INE i Zolta Hernadija, šefa MOL-a. Obje kompanije tvrde da o tome nisu obaviještene.

'Ukoliko to postane službeno objavljeno jasno je da ćemo mi tražiti i očitovanje gospodina Aldotta po tom pitanju', Davor Štern, predsjednik Nadzornog odbora Ine.

Trgovanje dionicama INE u blokadi je od travnja. 'Firma posluje bez poteškoća jasno da tako dugo stanje, ako traje tako dugo neminovno će doći do urušavanja odnosa unutar INE', dodaje Štern.

Bitka za INU bitka je i za bogata polja u Siriji, s čime su, sumnja se, bili upoznati samo pojedini dioničari. Na potezu je opet hrvatska strana.
 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene